Saneringen av Nickby centralidrottsplan inleds

Arbetet med att sanera centralidrottsplanen i Nickby inleds i början av april. Saneringsarbetet ska färdigställas i slutet av sommaren 2023. Centralidrottsplanen är stängd medan arbetet pågår. 

Under saneringen kommer man att förnya prestationsplatsernas permanentbeläggningar, asfaltbeläggningar och strukturella lager. Även löpbanornas avvattningsränna kommer att förnyas. Prestationsplatserna förnyas för att uppfylla de nuvarande dimensionerna och kraven. 

Vid idrottsplanen byggs två nya ovala löparbanor, kurvans radie (36 meter) ändras inte. På bortre långsidan byggs en startfålla för sprintsträckorna. Efter saneringen kommer idrottsplanen att ha åtta ovala löparbanor (400 meter) och löprakor med åtta banor (100 meter och 110 meter) på den främre och bortre långsidan. Vattenhindret finns i kastsegmentet innanför löparbanorna.  

Dessutom kommer idrottsplanen att ha en diskus- och släggring med en skyddsbur, en kulstötarring, två spjutkastplatser, stavhoppsplatser (fyra stavgropar), en höjdhoppsplats samt längd- och trestegsplatser i båda riktningarna. Tillgängligheten till idrottsplanen har beaktats vid planeringen. Ett 1,2 meter högt elementstaket kommer att installeras runt planen. Unisport Infra Oy har valts som entreprenör för saneringen av Nickby centralidrottsplats. 

Löv- och barrträden som omger planen samt hagtornshäckarna vid kortsidorna som är i dåligt skick kommer att avlägsnas. I samband med saneringen planteras ny vegetation i närheten av idrottsplanen. Genom att plantera ny vegetation förebygger man skador på ytan av den sanerade idrottsplatsen och minskar att bland annat grenar och löv faller ner från träden på planen. 

Cirka 1,22 miljoner euro har reserverats för saneringen av Nickby centralidrottsplan. 

Centralidrottsplanen är stängd under saneringen 

Friidrottsplanen och gräsplanen är stängda under saneringen. Gymredskapen bredvid planen har flyttats till den närbelägna parkeringsplatsen. Gymredskapen kan användas normalt under hela den tid som arbetet pågår. All annan verksamhet har flyttats bort från planen medan saneringen utförs. 

Saneringen kommer inte att påverka ishallens verksamhet. Sandplanen bakom centralidrottsplanen kan också användas normalt.

Senast uppdaterad 03.04.2023