Rosk’n Roll meddelar: Avfallshanteringen under midsommaren

På vissa områden börjar vi redan söndag 20.6 köra rutter som vanligtvis hade körts måndag 21.6. Alla tömningar under vecka 25 görs senast torsdag 24.6. Rosk’n Roll skickar ett sms till de kunder som berörs av den ändrade tömningsdagen, och som har beställt informationsmeddelanden från Rosk’n Roll.

Tillsammans håller vi snyggt på avfallspunkterna

I vår har det tyvärr igen varit problem med nerskräpade avfallspunkter och avfallskärl som svämmar över. Speciellt under helger är det vanligt att det skräpas ner mera än vanligt.

Inför sommarsäsongen har Rosk’n Roll ökat på tömningsfrekvensen för de mest livliga eko- och blandavfallspunkterna. Från avfallsbolagets sida hoppas vi att invånarna gör sitt bästa för att hålla omgivningen kring avfallspunkterna välstädad. Större mängder avfall får plats i kärlen om det först sorteras och plattas till. En stor del av avfallet går bra att forsla bort senare, under veckan efter midsommar.

Ekopunkterna är till för återvinnbart avfall från alla invånare som betalar avfallshanteringens grundavgift. Användningen av blandavfallspunkterna är däremot begränsad enbart till soppåsar från kunder som betalar för tjänsten separat.

Kom ihåg:

  • Låt grillkolet kallna och packa det omsorgsfullt innan du lägger det i blandavfallskärlet.
  • Det är inte tillåtet att lämna skräp eller skrot vid sidan om avfallskärlen på insamlingspunkterna. Ifall kärlen är fulla, för avfallet till närmaste insamlingspunkt. Ifall avfallet är så stort att det inte ryms genom avfallsbehållarens mynning, då hör det hemma på avfallsstationen.
  • Gå in på webbplatsen rosknroll.fi > Mottagning av avfall för att hittade den närmaste mottagningspunkten.

 

Senast uppdaterad 18.06.2021