Renoveringen av Topeliussalens interiör har blivit färdig – Invigningen firas med en gratis konsert lördagen 28.10 kl. 17.00

I renoveringen som inleddes i februari gjordes omfattande elarbeten och både möbler och AV-teknik förnyades. Till exempel alla läktarstolar och golvbeläggningar har förnyats helt.

Dessutom installerades sittplatser för rörelsehindrade i läktarens bakre del, en sidodörr som var i dåligt skick förnyades, lokalen underhållmålades och mörkläggningen förbättrades genom att byta ut mörkläggningsgardinerna i de övre fönstren.

Renoveringen och ombyggnaden av interiören i salen, som blev färdig år 1984, kostade cirka 0,7 miljoner euro.

Bild: Paula Ropponen

Topeliussalen. Vy från läktaren mot scenen.

Invigningen firas med UMO Helsinki Ensembles Dixielandkonsert

Sibboborna är välkomna att bekanta sig med den renoverade Topeliussalen och fira dess invigning med fritt inträde till konserten lördagen 28.10 kl. 17.00. Under konserten får vi njuta av Dixielandmusik framfört av UMO Helsinki Ensemble. Dixieland är en musikstil som uppstod i New Orleans i början av 1900-talet. Stilen kombinerar blues, ragtime och marschrytmer.

I november får vi njuta av Cinema Nikkiläs filmer och bland annat av en välgörenhetskonsert samt en improvisationsföreställning tillsammans med Stella Polaris i salen. I december blir det efter en lång väntan dags för den traditionella självständighetsfesten och flera julkonserter. Mer information om evenemangen i Sibbos evenemangskalender.

Topeliussalen är i första hand en kultursal som lämpar sig för konserter, evenemang och teaterföreställningar för alla invånare i området. En gång i månaden omvandlas salen till en biosalong, en plats där invånarna kan uppleva och njuta av tillställningar tillsammans.

Salen har nu 233 sittplatser efter renoveringen. Topeliussalen kan bokas via Timmi.

Bild: Paula Ropponen

Topeliussalens salong. Bänkar i rad.

Länkar:

Sibbo.fi: Samlingslokaler till uthyrning
Sibbos evenemangskalender

Topeliussalens kommande evenemang i Sibbos evenemangskalender:

UMO Helsinki Ensemble – Dixieland
Välgörenhetskonsert Från hjärta till hjärta – för Ukraina
Frida Andersson Duo & Möller’s Double Trouble
Stella PolarisKirlittan presenterar Teater Tapirs pjäs Spluttni Tonk
Självständighetsfest

Bild: Paula Ropponen

Topeliussalens salong. Bänkar i rad.

 

Senast uppdaterad 25.10.2023