Öppning av julen och nyårsfyrverkeriet arrangeras igen efter en coronapaus

Julen öppnas i Nickby lördagen den 27.11.2021

Öppningen av julen sker enligt tradition i Nickby centrum lördag 27 november. Tillställningen börjar med en parad som startar kl. 9.45 från Ungdomsgården Unkan mot Nickby Hjärta, var kommundirektör Mikael Grannas öppnar tillställningen. På Nickby Hjärtas område finns det traditionell julförsäljning, risgrynsgröt, glögg och annat som hämtar med sig julkänslan. Även julgubben har lovat infinna sig.

-Jag är glad att detta evenemang som roat så många sibbobor kan återigen arrangeras tryggt. För många sibbofamiljer börjar väntan på julen just från det här evenemanget och för tankarna till julen, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Av tradition önskar vi att många olika slags försäljare kommer med till julförsäljningen. Platserna är begränsade så att trygghetsavstånd kan tas i beaktande. Företagare och hantverkare från Sibbo har förtur till platserna. Försäljningsplatserna är gratis men platsen måste bokas per telefon 040 705 8327 eller via e-post info@sibbo-vargarna.fi. Försäljningsplatser finns både ute runt Enter och Nickby Hjärtas område samt inne i bägge byggnaderna.

Öppning av julen -program:

kl. 9.45 paraden startar från Unkan (Bubbisvägen 2) och går längs med Stora Byvägen. Vi önskar att alla paraddeltagare klär sig i något rött eller i en tomteluva. Till barnen som deltar i paraden delas det ut överraskningspåsar i slutet av paraden. Totalt finns det 200 påsar.

ca kl. 10 paraden anländer till Nickby Hjärtas område (Stora Byvägen 12)
Kommundirektör Mikael Grannas håller ett tal

kl. 10-14
Försäljning inne i Nickby Hjärta och Enter
Kommunen bjuder på glögg och pepparkaka
Risgrynsgröt delas ut till de 300 första (klockslag bekräftas senare)
IF Sibbo-Vargarnas fotbollssektion säljer grillkorv
Julgubben är på plats
4H ordnar med ponnyridning

Vänligen observera att programmet uppdateras efter hand i händelsekalendern samt i Facebook-evenemanget!

Hela familjens nyårsfyrverkeri 31.12 kl. 18

Övergången till det nya året firas med en fyrverkerishow 31.12.2021 med start kl. 18.00. Raketerna skjuts från Ådalsvägen och fyrverkeriet ses bäst från parken vid K-butiken Basilika

Johan Holländer har planerat fyrverkeriet och förverkligas av JoHo Pyro.

Det lönar sig att komma på plats i god tid och vara beredd på att man måste lämna bilen lite längre bort ifrån de bästa åskådarplatserna. Fyrverkeriet håller på i några minuter.

I Nickby finns det parkeringsplatser i närheten av huvudbiblioteket, Nickby Hjärta, Enter, social- och hälsovårdsstationen, Allaktivitetshallen, Mårtensbyvägen, Nickbyvägens rondell, Nybrovägen och Runeberggränds korsningen samt vid Festsalen.

Kommunen deltar med 1 000 euro i fyrverkeriets kostnader. Om lokala företag önskar delta som sponsorer kan ni anmäla ert intresse till IF Sibbo-Vargarnas föreningssekreterare per telefon 040 705 8327 eller via e-post info@sibbo-vargarna.fi.

Länkar:

Öppningen av julen i händelsekalendern
Öppningen av julen i Facebook
Nyårsfyrverkeriet i händelsekalendern
Nyårsfyrverkeriet i Facebook

 

 

Senast uppdaterad 03.08.2023