Coronabegränsningar inom idrottstjänsterna i januari 2021

Idrottslokalerna fortfarande stängda

Kommunens idrottslokaler, dvs. skolornas gymnastiksaler, Allaktivitetshallen och motionssalen, förblir stängda till utgången av januari. Föreningarnas turer för gruppmotion för vuxna ställs in fram till 31.1.2021 och föreningens kontaktperson meddelas om de avbokade turerna. Ingen avgift tas ut för de avbokade salturerna under den tid som begräsningarna gäller.

Kommunen rekommenderar att även privata aktörer och föreningar ställer in sin hobbyverksamhet i grupp för vuxna.

Motion för specialgrupper

Idrottstjänsters motionsverksamhet (vattengymnastik för seniorer och personer med sjukdomar i rörelseorganen, salgrupper samt specialsimning och specialmotionsgrupper för barn och unga och spelklubbar för unga) ställs in till utgången av januari.

Skridskoåkning

Skridskoturerna för allmänheten i ishallen är inställda fram till slutet av januari.

Skridskoplanerna och rinkarna kan användas av invånarna. Information om skridskoplaner och rinkar som underhålls av Idrottstjänster samt deras skick och läge finns i den elektroniska mSki-tjänsten: Spårkarttjänst mSki .

Planernas och rinkarnas belysning tänds automatiskt vid skymningen och släcks varje dag kl. 22. Omklädningsrummen är stängda på grund av coronaviruset men bänkar där man kan byta skor sätts ut vid varje skridskoplan.

Skridskoplaner som underhålls av föreningar finns i Box, Västerskog och Borgby.

Skidspår

Idrottstjänster upprätthåller skidspår i Nickby och i Söderkulla. Information om skidspårens skick och läge finns i den elektroniska mSki-tjänsten: Spårkarttjänst mSki  .

Skidspårens belysning tänds kl. 6 på morgonen och släcks kl. 22.

Vänligen observera att det inte är tillåtet att promenera, rasta hundar eller rida på skidspår som iståndsatts för allmänt bruk. Motionstrappan i Söderkulla är inte tillgänglig under skidsäsongen.

Skidspår som underhålls av föreningar finns tex i Norra-Paipis, Borgby och Träskberga.

Turer för allmänheten på konstgräsplanen i Söderkulla

Belysningen på konstgräsplanen i Söderkulla är tänd fram till kl. 22. Kommuninvånarna kan använda konstgräsplanen under de tider då den inte är reserverad för föreningarna. Omklädningsrummen är stängda.

Information om föreningarnas träningsturer och turerna för allmänheten finns i Timmi-kalendern: Timmi / Reserveringsutsikt

Vinterbadplatsen vid Tasträsk

Vinterbadplatsen vid Tasträsk kan anvandäs men omkläddningsrummet är stängt.

Kom ihåg att ladda ner Coronablinkern i din telefon och hålla säkerhetsavståndet även ute!

Senast uppdaterad 05.07.2022