Kervo-Sibbo Idrottshallar Ab konkurrensutsätter hallarnas byggnadsentreprenad på nytt

Styrelsen för Kervo-Sibbo Idrottshallar Ab beslutade i oktober förra året att avbryta upphandlingsförfarandet av byggnadsentreprenaden gällande friidrotts- och inomhusspelshallen samt fotbollshallen i Keinukallio. Orsaken till avbrytandet var att entreprenadanbuden överskred riktpriset.

Konkurrensutsättningen öppnas nu på nytt. Den helhet som ska konkurrensutsättas ändrades lite och storleken minskades från den ursprungliga, och lokalerna utnyttjas mer effektivt.

I den nya planen har den 300 meters löparbanan ändrats till en 200 meters löparbana med fasta lutande kurvor. Den 100 meters löparbanan har nu fem banor i stället för sex banor. De sex badmintonplan som planerades ursprungligen till friidrottshallen har tagits bort ur planerna. Möjligheten att utöva racketsporter bevaras dock i samband med hallarnas inomhusspelområde.

I planerna finns fortfarande två innebandyplan i friidrottshallen och en fotbollsplan av full längd samt träningsplatser för cricket i fotbollshallen. Dessutom har gymnastikdelen optimerats.

Byggnadsentreprenaden konkurrensutsätts 8.4–17.5.2024. Målet är att hallarna är i bruk 1.1.2026.

 

Senast uppdaterad 08.04.2024