Julöppningen i Sibbo sker i år på nätet

I syfte att trygga kommuninvånarnas hälsosäkerhet har Sibbo kommuns ledningsgrupp för undantagsförhållanden beslutat att det traditionella julöppningsevenemanget inte ordnas. I fjol beräknade man att cirka 800 personer besökte evenemanget. Ledningsgruppen för undantagstillstånd konstaterade att det inte är möjligt att ordna evenemanget på ett sådant sätt att deltagarnas säkerhet kunde garanteras.

Företagskoordinator Henna Piilo säger att byaevenemanget i Nickby har varit viktigt för kommuninvånarnas sociala gemenskap.

− Bland Sibboborna har evenemanget varit mycket omtyckt och viktigt, men i den rådande situationen anser vi att det inte är säkert att ordna evenemanget på traditionellt sätt. Det uppskattade antalet personer vid evenemanget överstiger de gällande begränsningarna för allmänna sammankomster och det skulle vara svårt att följa säkerhetsavstånden, säger Piilo.

Även om det traditionella julöppningsevenemanget inte ordnas håller Sibbos kommundirektör Mikael Grannas ett julöppningstal som alla Sibbobor kan följa på nätet. Efter talet är det julmusik på programmet. Evenemanget äger rum på tisdag den 1 december 2020 kl. 14.00. Programmet spelas in, så det är möjligt att lyssna på talet senare.

– När ett exceptionellt år går mot sitt slut vill vi bjuda på en varm stund, som var och en kan delta i från sin egen soffa eller distansarbetsplats, utan att oroa sig för den rådande situationen, berättar kommundirektör Mikael Grannas.

Senast uppdaterad 18.11.2020