Hop-On Hop-Off-bussen kör till Sibbo storskog också nästa sommar

Hop-On Hop-Off-bussen till nationalparken körde sin första säsong förra sommaren. På basis av respons och önskemål från bussanvändarna har både bussens rutt och tidtabellen justerats för den kommande säsongen.

I år nås busslinjen också med metro

Nästa sommar kan även metroresenärer hoppa på bussen till Sibbo storskog när busslinjen får en ny rutt. Förutom ändstationerna i Dickursby och Nickby, som var i bruk redan förra året, stannar bussen nu även vid Mellungsbacka metrostation i Helsingfors.

Nästa sommar blir det alltså möjligt att byta till nationalparksbussen inte bara från buss eller närtåg utan också från metro. På så sätt kommer rutten att vara ännu bättre kopplad till den övriga kollektivtrafiken i huvudstadsregionen. Det blir ännu lättare att ta sig till Sibbo storskog med kollektivtrafiken.

–Vi hoppas att busstrafiken lockar allt fler användare och ger fler av oss en möjlighet att njuta av rekreation i nationalparkens skogar, traditionella landskap och vid sjöstränderna. Tack vare busslinjen är det också möjligt att vandra i Sibbo storskog utan att behöva återvända till startplatsen, säger Sibbos näringslivschef Katri Roivainen.

Ett hållbart sätt att besöka nationalparken på veckosluten

Under den kommande säsongen kommer Hop-On Hop-Off-bussen att ge hållbar tillgång till nationalparken på veckosluten. Besökarna behöver inte oroa sig för parkeringen. Lokal naturturism och friluftsliv är populärt bland turisterna.

–Tack vare den här tjänsten är det lättare att utnyttja möjligheterna för naturturism i nationalparken Sibbo storskog, Hanaböle träsk i Vanda och Storskogsporten i Sibbo. En veckoslutsutflykt kan enkelt kombineras med både naturupplevelser och restaurangtjänster, säger koordinator Anniina Laitala från Vanda.

Konkurrensutsättningen färdig i slutet av mars

Vanda stad och Sibbo kommun konkurrensutsätter som bäst bussföretaget som ska köra rutten under sommarmånaderna. Konkurrensutsättningen inleddes den 15 mars och anbud kan lämnas in senast torsdagen den 31 mars klockan 12. Förra året kördes rutten på prov av transportföretaget Packalén Bus. Efter provperioden konkurrensutsätter kommunerna tjänsteleverantören.

Sibbo kommun och Vanda stad publicerar senare under våren mer information om Hop-On Hop-Off-bussrutten, tidtabellerna och hur trafiken inleds under den kommande säsongen.

 

Senast uppdaterad 23.03.2022