Hjälpcentrets verksamhet i Sibbo minskar – återvinningstjänst för möbler inleds i slutet av året

– Migrationsverkets beslut att stänga flyktingförläggningens verksamhetsställe i Nickby till slutet av september påverkar också hjälpcentrets verksamhet. Hjälpcentrets verksamhet fortsätter i mindre skala än förr. Med en småskalig hjälpverksamhet garanterar vi att vi kan även i fortsättningen hjälpa de som behöver hjälp i Sibbo, till exempel de ukrainare som stannar kvar i Sibbo, kvotflyktingar och andra som behöver akut hjälp, säger tf sysselsättningschefen Henna Piilo.

Kommunens sysselsättningsenhet Vägskälet inledde hjälpcentrets verksamhet i dess nuvarande form efter Rysslands anfall mot Ukraina. Hjälpcentret ligger i gamla Sockengården i Nickby centrum på adressen Stora Byvägen 18.

I fortsättningen betjänar hjälpcentret kunder på tisdagar

Hjälpcentret tar emot donationer och delar ut stöd som vanligt tills den 20 september 2023. Donationerna kan föras till centret tisdagen 19.9 kl. 9–15 och onsdagen 20.9 kl. 8.15–11.30. De som är i behov av hjälp kan hämta donationerna under tiden 20–22.9.2023 på onsdag kl. 12–16 och på torsdag och fredag kl. 8.15–12.

Från och med tisdagen 26.9.2023 är hjälpcentret öppet till donatorer och stödmottagare endast en dag per vecka, alltid på tisdagar. Hjälpcentret betjänar donatorer på tisdagarna kl. 8.30–11. De som är i behov av hjälp kan hämta donationerna på tisdagar kl. 12–15.

Bekanta dig med hjälpcentret med denna länk: Hjälpcentret för flyktingar – Sipoo – Sibbo

Återvinning av möbler startar igen

Kommunens Sysselsättningstjänster inleder en återvinningstjänst för möbler som tagits ur Sibbo kommuns bruk. Idéen med återvinningstjänsten är att sälja möbler som inte längre används av kommunen i enlighet med tanken om cirkulär ekonomi.

Återvinningstjänsten inleds i oktober–november i hjälpcentrets lokaler. De möbler som kommer till möbelåtervinning säljs via tjänsten Kiertonet.

Du kan bekanta dig med återvinning av möbler med denna länk: Återvinningsverksamhet – Sipoo – Sibbo

 

Senast uppdaterad 19.09.2023