Gitarrfestivalen SibboToner är här igen 6-8.10.2023 – Festivalens utländska gäst är norrmannen Rolf Lislevand, en av världens mest framstående musiker på luta

Vi är stolta över att välkomna Rolf Lislevand, en mästare på gamla knäppinstrument. Han har i decennier varit en av världens mest framstående och respekterade musiker på luta och barockgitarr och konserten i Sibbo är hans första solokonsert i Finland på lördagen.

Bild: D.Vass.

Rolf Lislevand.
Rolf Lislevand. Foto: D. Vass.

Finska Barockorkesterns konsert i kyrkan på söndagen bygger på vårt tema kring äldre musik med inspiration från Medelhavet. Både Rolf Lislevand och festivalens konstnärliga ledare Petri Kumela är solister.  Kumela har tryggat sin ställning som en av landets mångsidigaste och intressantaste klassiska gitarrister och han är lika hemmastadd med periodinstrument som med att arbeta med moderna tonsättare.

Bild: Mikko Keski-Vähälä

Petri Kumela.
Petri Kumela. Foto: Mikko Keski-Vähälä.

Ljudkonstnären Tytti Arolas ljudkonst lyfts fram i den inledande konserten på fredag, en kväll där överraskande ljud och konstiga ljudkällor möts av begåvade toppmusiker och elektronik. Arola är en av de mest intressanta unga finländska kompositörerna av experimentell musik och konserten kommer att innehålla musik komponerad för mikrovågsugnar och popcorn samt ett uruppförande. Under festivalens gång kan man även delta i en gitarrkurs, en ukulelekurs och en stämningsfull salongskonsert på Savijärvi Gård.

Bild: Venla Helenius

Tytti Arola.
Tytti Arola. Foto: Venla Helenius.

Konsertplatser:

Festsalen, Gamla vattentornsbacken 1

Sibbo kyrka, Kungsvägen 19

Lilla Villan, Jussasvägen 16

Savijärvi Gård, Savijärvi Gård 1

Söderkulla Gård, Söderkullavägen 701

Mera information:

https://www.sipoonaanet.fi/

https://www.facebook.com/sipoonaanet

Arrangörer

Sibbo Kommuns kulturtjänster i samarbete med Musikinstitutet i Sibbo, Sibbo svenska församling, Sipoon suomalainen seurakunta och Lilla Villan.

 

Senast uppdaterad 21.09.2023