Fira Finska naturens dag i Sibbo storskog 28.8.21

Finska naturens dag har firats sedan 2013 och firas i år precis som tidigare den sista lördagen i augusti, 28.8.2021. Syftet med dagen är att påminna oss om den glädje som den finska naturen ger och att inse vilken gynnsam effekt den har på vårt välmående. Samtidigt är meningen att öka uppskattningen av Finlands mångsidiga natur, vår nationalskatt.

Ta dig ut i naturen med gratis busskjuts

På Finska naturens dag reser du undantagsvis gratis med Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss som har skjutsat besökare till Sibbo storskog sedan mars. På den aktuella dagen kör bussen enligt sin normala tidtabell och du kan hoppa på bussen vid den hållplats längs bussens rutt som passar dig bäst.

”Den finska naturen är mycket viktig för oss och därför vill vi delta i firandet genom att ge alla fri tillgång till naturen på dess egen högtidsdag, säger Rune och Helena Packalén, ägare till Packalén Bus som kör Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-busslinje.

Bussen stannar framför Nickby bibliotek kl. 8.45 och 12.00. Returbussen stannar vid biblioteket kl. 12.00 och 17.50. Närmare tidtabeller och bussens rutt hittar du på webbplatsen VisitSibbo: www.sipoo.fi/sv/hoponhopoff.

Musikframträdanden och läckra rätter från gårdsgrillen på Restaurang Tila

Restaurang Tila som ligger i utkanten av Sibbo storskog i Hindsby erbjuder program för den som hungrar efter kultur. På programmet finns flera musikframträdanden, och den nya estraden Luontolava inleder sin egen officiella verksamhet i närheten av Restaurang Tila med konserten Luontolava Live. Där uppträder bland annat Susan Aho och Karoliina Kantelinen, båda kända från gruppen Värttina. Det blir mystik, improvisation och stark stämning. Evenemanget är gratis.

På Restaurang Tilas gårdsplan har Sibbo Naturskyddare r.f. en infopunkt där författaren till boken om Sibbo storskog, Kai Hypén, berättar om nationalparken. Hypén ger dig de bästa tipsen om hemligheterna i Sibbo storskog.

På naturens dag serverar Restaurang Tilas gårdsgrill välsmakande knyten med svedjerotfrukter och basilikasmör samt korvar och munkar från Tjusterby. Restaurang Tila är öppen på naturens dag från 12.00 till 17.00. Du tar dig behändigt till Restaurang Tila med Hop-On Hop-Off-bussen om du hoppar av bussen vid Storskogsportens hållplats.

Ett mer detaljerat evenemangsschema kommer att publiceras närmare evenemanget på adressen: Finska naturens dag i Sibbo storskog 28.8.21 (sipoo.fi).

Senast uppdaterad 18.08.2021