En filial till Lovisa flyktingförläggning öppnas i Sibbo

Flyktingförläggningens kontorslokal placeras i Nickby och kunderna bor i hyresbostäder i Söderkulla och i Nickby. Hemcare Oy, som hör till JST-koncernen, producerar tjänsten till Migrationsverket.

-Våra kunder som kommer till Sibbo placeras i hyresbostäder i Söderkulla och i Nickby, berättar Antti Lilja, enhetschef vid flyktingförläggningen i Lovisa.

I Finland ansvarar flyktingförläggningarna för inkvarteringen av flyktingar som anländer bland annat från Ukraina och för organiserandet av social- och hälsovårdstjänsterna för flyktningar, även för dem som bor i privat inkvartering. I Sibbo har det för tillfället inte funnits någon flyktingförläggning.

-Vi är glada över att vi i Sibbo får erbjuda hjälp och en trygg plats att bo på för de som behöver dem, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Kommunens bildningstjänster har förberett sig för att erbjuda förskoleundervisning och grundläggande utbildning för barn som anländer i flyktingförläggningen. Utbildningstjänster samarbetar med flyktingförläggningen angående undervisning.

 

Senast uppdaterad 19.10.2022