Coronavaccinationerna framskrider i Sibbo − Grundfriska personer i åldern 60−64 år kan börja boka tider på tisdag

Tidsbokning via webbtjänsten eller per telefon

Vi ber er i första hand boka tid via internet på adressen www.coronavaccinbokning.fi. Det går snabbast och enklast att boka tid via webbtjänsten. Om ni inte har möjlighet att boka tid på internet, kan ni också ringa hälsostationens nummer 09 2353 6001 måndag–fredag kl. 9–15.

– De första vaccinationstiderna räcker inte till för alla 60–64-åringar men nya tider öppnas under de närmaste veckorna. Vi rekommenderar att ni bokar tid via webbtjänsten. Om det inte finns några lediga tider i webbtjänsten, går det inte snabbare att få en tid per telefon. Telefonbokningen är i första hand avsedd för dem som inte kan använda webbtjänsten, berättar social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko.

Utöver de personer som hör till den ovanstående gruppen kan även alla andra personer som tidigare stått i tur att vaccineras i Sibbo fortfarande boka tid till vaccination.

Sibbobor som står i tur att vaccineras är:

 • Sibbobor som i år fyller 70 år och äldre (dvs. personer födda år 1951 eller äldre, såväl grundfriska personer som personer som hör till riskgrupper) samt i samma hushåll boende närståendevårdare.
  Personer som hör till denna grupp kan boka tid genast.
 • Alla personer i åldern 65−69 år (dvs. personer födda 1952−1956, såväl grundfriska som personer som hör till riskgrupperna 1 och 2 ).
  Personer som hör till denna grupp kan boka tid genast.
 • Alla personer i åldern 60−64 år (dvs. grundfriska personer födda 1957–1961).
  Personer som hör till denna grupp kan boka tid från och med tisdag 20.4.
 • Personer i åldern 18–64 år som har en sjukdom som ökar risken för svår coronavirussjukdom (grupp 2) eller en sjukdom som mycket kraftigt ökar risken för svår coronavirussjukdom (grupp 1), (personer födda år 1957–2003).
  Personer som hör till denna grupp kan boka tid genast.
 • Personer i åldern 16–17 år som har en sjukdom som mycket kraftigt ökar risken för en allvarlig coronavirussjukdom (grupp 1, personer födda år 2004 och de personer födda år 2005 som redan har fyllt 16 år).
  Personer som hör till denna grupp kan boka tid genast.

Över 90 procent av personerna över 70 år har redan vaccinerats

Vaccineringen i Sibbo framskrider för närvarande i rask takt. Över 90 procent av personerna över 70 år har redan vaccinerats en gång och cirka 70 procent av personerna i åldern 65–69 har fått sin första vaccinationsdos. Även vaccineringen av riskgrupperna framskrider för närvarande.

I enlighet med de nuvarande anvisningarna inleder vi vaccineringen av den grundfriska vuxna befolkningen stegvis med början från de äldsta åldersgrupperna så snart som tillräckligt många av de äldre personerna och riskgrupperna har fått sin första vaccinationsdos. Vaccineringen av den grundfriska befolkningen under 60 år torde kunna inledas i början av maj med början från den äldsta åldersgruppen. Sibbo kommun informerar när tidsbokningen öppnas för nya vaccinationsgrupper på kommunens webbplats och via medierna.

Vaccinationsturerna och den preliminära tidtabellen för de olika gruppernas vaccinationer finns på kommunens webbplats på adressen www.sipoo.fi/sv/coronavaccineringar. På webbplatsen hittar du också mer information om vaccinerna, vaccinationsställena i Sibbo och om hur man bokar tid.

I enlighet med de nationella anvisningarna ges Pfizer-Biontechs vaccin för närvarande till alla andra grupper än till 65–69-åringarna, som i enlighet med THL:s anvisning får AstraZenecas vaccin.

Länkar:

Tidsbokning: coronavaccinbokning.fi
Information om coronavaccineringarna och preliminär tidtabell på sibbo.fi
THL: Vaccinationsordning för riskgrupper
THL: Information om AstraZenecas covid-19-vaccin
THL: Information om Pfizer-Biontechs covid-19-vaccin
THL:s meddelande 14.4.2021: Avbrottet i vaccineringen med AstraZenecas coronavaccin för under 65-åringar fortsätter
THL: Coronavaccinationstäckning per åldersgrupp i Sibbo

 

Senast uppdaterad 16.04.2021