Institutblogg: Lev Ditt Liv!

I detta avsnitt av Institutpodden intervjuar jag Terese ”Tessan” Pousar.
Tessans motto i livet är ”lev ditt liv”. Det är ord som gett henne krafter i svåra stunder.
Efter svåra motgångar i livet bestämde sig Tessan för att vilja leva igen. Leva sitt eget liv.

Tessan arbetar på Sibbo institutet och säger att det är världens bästa jobb. Hon stortrivs med kollegerna och med sina arbetsuppgifter. Hon är arbetslots och hjälper arbetslösa vidare i livet. Det ger henne väldigt mycket. Att hjälpa andra är någonting som Tessan brinner för och hon har märkt att det alltid betalar sig tillbaka när man hjälper andra. Men alltid är det inte så lätt att sätta gränser.

Tessan är även aktiv i olika grupper på sociala medier där hon vill sprida glädje genom att t.ex dela med sig av fotografier av naturen. Hennes bild av Sibbo nya kyrka valdes att bli en profilbild för en av Sibbogrupperna.

När jag frågar Tessan vad hon själv skulle vilja delta i för kurser på institutet, vad hon skulle vilja lära sig för nytt, nämner hon t.ex att baka med degrot. Som medlem i Marthorna har hon blivit intresserad av gammaldags sätt att framställa mat. Men hon räknar upp en mängd andra saker hon också skulle vilja lära sig. Så nog låter det som att Tessan lever sitt liv alltid.
Hon uppmanar oss alla att ta kontakt med någon som är ensam, och att bry sig om sina medmänniskor och fråga hur de mår i dessa svåra tider. Och hon menar också att denna tid kommer att ta slut och uppmuntrar oss alla att hålla ut och att leva våra liv. Och att komma med i institutets verksamhet!

Så – Lev ditt liv – även du, bästa lyssnare!

Varma hälsningar, Theresa

https://soundcloud.com/joanna-kopra/lev-ditt-liv

Senast uppdaterad 13.07.2021