Sibbo – lyckad företagsamhet: Ett stenhårt inredningsdesignproffs mitt i Nickby

Vilket företag?

Bedmil Oy

Vad?

Inredningsdesign med heltäckande service, specialiserad i färg- och textilplanering. Brett urval inredningstyger och -planer. I nedre våningen även en inredningsbutik som erbjuder förutom inredningsprodukter även lifestyle-artiklar så som rumsdofter. Under sommaren fungerar Café Sininen Talo på innergården.

Var?

I Nickby centrum på adressen Stora byvägen 7. Bedmil Oy och Merja Varvikko utför inredningsdesignarbeten i hela Finland enligt överenskommelse.

Ett personligt café och en snygg inredningsbutik

Bedmils stiliga inredningsbutik befinner sig på Det Blåa Husets nedre våning, men under sommarmånaderna avstår den från en del av sitt utrymme till Café Sininen Talos fördel. Cafét fungerar på gårdsplanen. Själva Bedmils inredningsaffär har öppet på nätet dygnet runt, men den fysiska affären betjänar för närvarande under veckosluten. Det är dock fullt möjligt att bekanta sig med inredningsartiklarna på plats också då cafét har öppet.

Inredningsplanering med pietet och lång erfarenhet

-Med nästan 18 års erfarenhet, vågar jag påstå att alla inredningsutmaningar går att lösa, konstaterar företagare Merja Varvikko. -Mitt eget specialkunnande har med färg- och textilplanering att göra, men varje inredningsdesignplan görs alltid baserat på kundens önskemål. Redan existerande ytor och möbler kan utnyttjas, det är sällan nödvändigt att göra om alltsammans från början.

Allting börjar med en kartläggning

Före en enda euro debiteras av kunden, kartläggs dess önskemål. Nu under sommartid kan dylik kartläggning bra göras exempelvis så, att kunden stämmer träff med Merja på caféts terrass, där man avslappnat kan diskutera och således fastslå någon form av uppfattning om kundens önskemål, tidtabeller och övriga detaljer. Givetvis, ifall det planerade målet är längre bort, kan den första kontakten bra skötas också per telefon eller e-post.

Konsultationsbesöket öppnar rutten mot den slutliga designplanen

När Merja Varvikko besöker kundens utrymmen för första gången, reserveras det gärna drygt med tid, helst en par timmar. Under konsultationsbesöket får Merja en uppfattning om kundens önskemål, men även kunden får insyn i det, hur saker kan utföras och hur arbetsdryga och tidskrävande förändringsönskemålen förväntas vara.

I designkontraktet beskrivs alla beställda arbeten

I designkontraktet beskrivs skriftligen alla de arbeten som kunden beställer av Bedmil. Vid behov kan kontraktet utökas längs med projektet, eftersom det ofta är möjligt att något utrymmes eller områdes omformningsbehov upptäcks så att säga längs med vägen.

Ett heltäckande arbete eller delmoment flexibelt enligt kundens önskemål

Bedmil är särskilt specialiserat i att utföra heltäckande servicehelheter och inom bolaget finns till och med byggnadskunnande, men vid behov kan man väl beställa exempelvis bara en inredningsfärgkonsultation och hjälp till att välja rätt material själv. I sådana fall kan en kund som själv är praktiskt orienterad exempelvis köpa bara tyger från Bedmil och själv sköta så väl syendet som upphängandet av slutprodukterna.

Ett professionellt inrett utrymme kan exempelvis höja på en lägenhets återförsäljningsvärde

Det är inte alls ovanligt att man kontaktar en professionell inredningsdesigner då man vill sälja sin lägenhet. I sådana fall stylar Merja Varvikko utrymmet med potentiella köpare i åtanke. Det är viktigt att själva utrymmet ser så bra ut som möjligt och med inredningsval kan man till exempel understryka utrymmets multifunktionalitet. Ibland är det enda som behövs bara några inredningstyger, för att förvandla ett något nedslitet rum till fräscht och allmänt snyggare till sin utstrålning.

All inredningsdesign är absolut inte dyrt, tidskrävande och som ett stort projekt, även om sådana också hör till Varvikkos repertoar.

Glädje för en lyckad inredningsslutsats till och med för årtionden

-Många av mina långvarigaste kunder är sådana, som bett mig om hjälp för till exempel tio år sedan. Sedan kommer det ett telefonsamtal, där kunden lite ursäktande konstaterar, att även om du gjort ett fantastiskt jobb, skulle det vara trevligt att lite byta ut något, skrattar Varvikko. -Jag tar verkligen inte illa uppom någon vill oftare än en gång i decenniet omforma det slutresultat som jag skapat. Och förstås, då kunden och dess preferenser är bekanta, finns redan ganska goda förutsättningar att med rätt så lätta förändringar trolla fram en ny fräsch miljö.

Bedmil Oy:s och Café Sininen Talos företagare Merja Varvikko.
Merja Varvikko är företagare i flera branscher, som förutom sin karriär som inredningsdesigner också driver inredningsbutik och -näthandel, men dessutom finner tid för att baka delikatesser till sommarcaféet Café Sininen Talo.

Kontaktuppgifter

Bedmil Oy
Merja Varvikko
Stora Byvägen 7
Nickby, Sibbo

www.bedmil.fi
merja@bedmil.fi

Inredningsbutiken Bedmil har öppet i juli
Fredagar klockan 16–18
Lördagar klockan 11–14

Man kan besöka butiken också under caféts öppethållningstider (se tiderna nedan). Under övriga tider enligt överenskommelse.

Café Sininen Talo har öppet i juli
Onsdag till söndag klockan 11–18

Senast uppdaterad 13.07.2021