Sibbo storskog får en ny ingångsport, Storskogsporten 

Sibbo kommun utvecklar Storskogsporten i samarbete med aktörer som tillhandahåller tjänster samt Forststyrelsen. Porten till skogen bildas i Sibbo invid Knutersvägen i närheten av den befintliga restaurangen Tila. Först byggs ett parkeringsområde denna sommar. Enligt planerna ska parkeringsområdet tas i bruk på hösten.

Samtidigt söker kommunen nu aktörer som vill erbjuda olika tjänster i Storskogsporten och delta i utvecklingen av en ingångsport för dem som besöker Finlands skogigaste skog.

Det är meningen att ett servicepaket som respekterar naturen och tillgodoser kundernas behov bildas under de kommande åren i Storskogsporten, i tillägg till Restaurang Tila som redan är verksam i området. Vår vision är att Storskogsporten skulle kunna erbjuda exempelvis olika upplevelse-, inkvarterings-, bastu- och cafétjänster.

Du kan påverka våra preliminära planer på Storskogsportens sida på webbplatsen VisitSipoo och berätta för oss vilka tjänster du skulle önska i Storskogsporten.

Eller berätta för oss vilka tankar vår vision ”Storskogsporten 2030” i övrigt väcker.

Om du är intresserad av att erbjuda tjänster i Storskogsporten och skapa drömmarnas naturobjekt tillsammans med Sibbo kommun och andra aktörer, vänligen kontakta vår företagskoordinator: anne.peltonen@sibbo.fi så berättar vi mer.

Tillsammans skapar vi ett nytt drömmarnas naturobjekt av Storskogsporten och Sibbo storskog!

Senast uppdaterad 24.05.2021