Ansiktsmasker

Användning av ansiktsmasker

THL rekommenderar att medborgarna använder ansiktsmask i vissa situationer för att skydda andra människor. Rekommendationen för medborgare om att använda ansiktsmasker har uppdaterats (24.9.2020). Rekommendationen har kompletterats med anvisningar gällande upptrappning och spridning av koronaepidemin. Under upptrappningsfasen av coronaepidemin rekommenderas användning av ansiktsmask inte bara för kollektivtrafiken, utan också för offentliga lokaler inomhus och offentliga evenemang där nära kontakter inte alltid kan undvikas. Under spridningsfasen utökas maskanvändningen.

Bekanta dig med rekommendation för medborgare om att använda ansiktsmasker i olika faser av coronaepidemin.

Att ta på sig och att ta av sig ansiktsmasken kräver noggrannhet för att förhindra att en smutsig mask medför smittorisk. Se på videon nedan: ”Så här använder du en ansiktsmask”.

Ansiktsmasker till mindre bemedlade

Sibbo delar ut munskydd till mindre bemedlade invånare. Munskydden är avsedda för invånare som upplever att de på grund av sin ekonomiska situation inte kan skaffa dem själva, och som behöver munskydd. Andra invånare ska själva skaffa och betala sina munskydd. Vid utdelningen av munskydden frågas inte efter inkomster utan invånarens egen uppfattning om att vara mindre bemedlad räcker.

Utdelningsställen för ansiktsmasker till mindre bemedlade i Sibbo

SibboInfo Nickby, Norra Skolvägen 2, må–to kl. 8–17 och fr kl. 8–14.
SibboInfo Söderkulla, Amiralsvägen 2, ti–on kl. 9–12 och 12.30–17
Församlingarnas pastorskanslier, Stora Byvägen 1, må–fr kl. 9–12
Söderkulla kyrka, Fröken Miilis väg 2, on kl. 9–12
Sysselsättningsenheten Vägskälet, Stora Byvägen 38, må-fr 9-16

Senast uppdaterad 12.11.2021