Kasvomaskit

Kasvomaskin käyttö

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Suositusta kasvomaskien käytöstä kansalaisille on päivitetty (24.8.2020). Suositusta on täydennetty koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheiden ohjeilla. Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Leviämisvaiheessa suojainten käyttöä laajennetaan edelleen.

Tutustu tarkemmin suositukseen kasvomaskien käytöstä kansalaisille koronaepidemian eri vaiheissa.

Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta, jotta viruksella mahdollisesti tahraantunut maski ei aiheuta tartuntariskiä. Katso videolta, miten käytät kasvomaskia oikein.

Maskit vähävaraisille

Sipoo jakaa vähävaraisille asukkaille kertakäyttömaskeja. Ne on tarkoitettu niille asukkaille, jotka kokevat, etteivät kykene hankkimaan itse maskeja taloudellisen tilanteensa vuoksi ja jotka tarvitsevat maskeja. Muiden tulee hankkia ja kustantaa maskinsa itse. Maskien noutajan varallisuutta ei kysytä tai tarkisteta jakelussa, vaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää.

Maskien jakelupaikat vähävaraisille Sipoossa ovat

SipooInfo Nikkilä, Pohjoinen koulutie 2, ma-to klo 8-17 ja pe klo 8-14.
SipooInfo Söderkulla, Amiraalintie 2, ti-ke klo 9-12 ja 12.30-17
Seurakuntien kirkkoherranvirastot, Iso Kylätie 1, ma-pe klo 9-12
Söderkullan kirkko, Neiti Miilin tie 2, ke klo 9-12
Työllisyysyksikkö Risteys, Iso Kylätie 38, ma-pe 9-16

Viimeksi muokattu 12.11.2021