Sommarjobb

Ett sommarjobb i Sibbo erbjuder intressanta uppgifter i en serviceinriktad och innovativ miljö.

Kommunen anställer sommarjobbare till park- och städarbetare, hälso- och sjukvårdstjänster. Ansökningarna till kommunens sommararbetsplatser lämnas elektroniskt via Kommunrekry årligen under februari.

Sommararbete

Ansökningarna till kommunens sommararbetsplatser lämnades även i år elektroniskt via Kommunrekry under tiden 1.2.- 1.3.2021 till följande uppgifter:

  • Sommarjobb, park- och städarbetare
  • Sommarjobb, hälso- och sjukvårdstjänster
  • Säsongsarbetare till idrottsplatser

Vi fick sammanlagt 139 ansökningar till städ- och parkarbeten och 8 ansökningar till idrottsplatsernas säsongarbete. Vi har nu valt 13 parkarbetare, 5 städarbetare och 2 säsongarbetare för sommaren. De intervjuade och valda sökandena har kontaktats personligen.

Tack alla ni som har sökt sommarjobb hos oss!

Vi har också anställt vikarier till social- och hälsovårdstjänsterna i mån av möjlighet och enligt uppgiftens behörighetskrav. Ansökningsprocessen räckte längre till sommaren.

Gör så här

Om du har frågor eller om du behöver tips med att söka sommarjobb, kan du kontakta Navigatorn Sibbo.

Sommararbetssedlar 2021

Sibbo kommun erbjuder företag och föreningar som är verksamma i kommunen en möjlighet att ansöka om sommarjobbssedlar som används för att anställa ungdomar och meddelande med information om detta har skickats till företag och föreningar. Med hjälp av sommarjobbssedeln kan man anställa en ung person mellan 15 och 19 år (födda 2002-2006) för två eller fyra veckor.

Sommarjobbssedlar ansöktes i år mer än ifjol. Ansökningstiden tog slut 14.2.2021. Sommararbetssedelns värde är 150 euro (2 veckor) eller 250 euro (4 veckor). Sedlarna har nu delats till företag och föreningar.

De unga har sökt arbetsplatsen själv bland de företagare som har beviljats sommarjobbssedlar (en företeckning över företag och föreningar här under).

Nuoret ovat itse hakeneet kesätyötä työnantajalta, jolle on myönnetty kesätyöseteli (luettelo yrityksistä ja yhdistyksistä alta).

Länkar