Ungdomspasset

Sibbo har tagit i bruk Ungdomspasset för 7:e, 8:e och 9:e-klassare 9.1.2024.

Vad är Ungdomspasset?

Ungdomspass är en mobilapp med motions- och kulturförmåner (inklusive gratis gymbesök och förmåner hos företag i kommunen) samt aviseringar om evenemang för ungdomar i kommunens område och i ett senare skede möjligen också i de närliggande kommunerna.

Förmånerna är gratis för ungdomar och därför hoppas vi att så många unga som möjligt laddar ner Ungdomspass och hittar en trevlig fritidssysselsättning.

Förmåner läggs till och ändras kontinuerligt. Det bästa sättet att hålla sig informerad om förmånerna är att ladda ner appen och kolla aviseringarna.

Välkommen att använda Ungdomspasset!

Läs mer om appen på Nuorisopassis webbplats

Hur får jag Ungdomspasset?

Ungdomarna får tillgång till förmånerna genom att ladda ner Ungdomspass-appen från appbutiken och logga in på appen med samma användarkoder som används i skolan. Nuorisopassi kan endast laddas ner till den ungas telefon med vårdnadshavarens samtycke, vilket ges med ett formulär i Wilma.

Vårdnadshavare, ge ditt samtycke – du som är ung, välkommen att använda Ungdomspasset!

Hur använder man Ungdomspasset?

Hur tar man i bruk Ungdomspasset?

När vårdnadshavaren har gett sitt tillstånd med formuläret som finns i Wilma kan den unga ladda ner Nuorisopassi

 1. Ladda ner Ungdomspasset på din mobiltelefon
 2. För att logga in på appen klickar du på den mittersta symbolen på framsidan (O365) och anger skolans e-postadress (till exempel fornamn.efternamn@edu.sibbo.fi) och samma lösenord som du använder för att logga in på skolans enheter och på Wilma.
 3. Förmånerna är listade i appen
 4. Välj den förmån som intresserar dig mest, visa sedan förmånen på din telefonskärm hos förmånsgivaren. När du tillsammans med förmånsgivaren har aktiverat förmånen visas den som använd i listan.
 5. Håll koll på ditt saldo och avisering om hur du får fler förmåner
 6. Njut av din fritid ensam eller tillsammans med dina kompisar

Om du eller dina kompisar kommer på en förmån eller ett evenemang i din kommun som ni skulle vilja få förmån till, tipsa ungdomnsledare Ungdomstjänster kontaktuppgifter – Sibbo – Sipoo

Vill du erbjuda din tjänst i Ungdomspasset?

Bästa samarbetspartner, vi använder den populäraste appen för ungas välbefinnande i Finland, Ungdomspass. Som aktör i Ungdomspasset blir du del av ett brett nätverk, får positiv synlighet för din verksamhet och nya hobbyister. Har du någon aktivitet som är passlig för målgruppen eller har du förmåner som du skulle vilja marknadsföra till ungdomar?

Så här går du till väga

 1. Kontakta via epost på nuorisopassi@sipoo.fi eller var i kontakt med kommunens ungdomstjänster: https://www.sipoo.fi/sv/tjanst/ungdomstjanster-kontaktuppgifter/
 2. Verksamheten du tillhandahåller matas in i Ungdomspasset för din räkning och den syns genast för den målgrupp du valt.
 3. Marknadsför och genomför din verksamhet
 4. En ung person köper din tjänst genom att aktivera förmånen i appen Ungdomspass. (Förmånen aktiveras hos förmånsgivaren. Kom ihåg att kontrollera att förmånen registreras som använd)
 5. När förmånen aktiverats visas den i den ungas saldo i Ungdomspass-appen och i hanteringssystemet.
 6. Varje förmån som använts visas i de automatiska rapporterna från Ungdomspasset.

Ungdomspasset är inte ett upphandlingsavtal, utan ett ramavtal som genomförs genom öppet förfarande

 • som är öppet för alla leverantörer som uppfyller lämplighetskraven,
 • som inte omfattar jämförelse
 • och där kunden gör det slutliga valet bland leverantörerna.

Kontaktuppgifter och dataskyddsbeskrivning

Har du frågor? Har du en fråga som du inte hittade svar på på dessa sidor eller på ungdomspassets webbplats?

Skicka ett meddelande till nuorisopassi@sibbo.fi eller kontakta kommunens ungdomsarbetare (Kontaktuppgifter: Ungdomstjänsters kontaktuppgifter – Sibbo )

Du hittar dataskyddsbeskrivningen för registrerade på vår webbplats under Dataskyddsbeskrivningar och dokument gällande hantering av personuppgifter – Sibbo – Sipoo