< Evenemang

Outi Koivisto – Landskapet skriver

04.09.2019 - 22.09.2019
Outi Koivisto – Landskapet skriver
Utställningen Maisema kirjoittaa (”Landskapet skriver”) fokuserar på landskapet och iakttagelser av språk. Outi Koivisto har länge arbetat med varierande metoder för teckning, konstgrafik och att införa skrivning i stadsmiljön. Hela hennes konstnärliga arbete präglas konstant med begreppet språk och hur man definierar saker med ord. Detta betyder dock inte att det alltid skulle finnas tydliga skrivna ord i till exempel hennes teckningar. Hon behandlar bokstäver som en del av andra tecken och bilder, och hennes verk i stadsmiljön leder tankarna även till frågan om språket (tecken) och dess relation till omgivningen.
Plats: Pesula Galleri

Fokuset i arbetet ligger på iakttagelser om omgivningen och dess ljudlandskap. Som centrala frågor har konstnären lyft fram språkområden, hur både kulturer och människor migrerar och påverkar varandra; kulturella gränser som inte direkt följer statsgränserna. Detta medför frågan om varför man själv känner samhörighet med vissa platser, språkområden eller kulturella kretsar.

Utställningen är en samling av tecknade, slipade och skrivna verk som härstammar från närområdet respektive resor till Estland och Ryssland våren och sommaren 2019. Med dessa verk fortsätter det arbete som tidigare presenterats i privatutställningarna Maisema näkee (”Landskapet ser”) i Galleria Ratamo (hösten 2017) och Hämärä huone (”Det dunkla rummet”) i Galleria Hippolyte Studio (våren 2018). I samband med utställningen förverkligas även den till stadsmiljö skapade installationen Kylä – By i Nickby sjukhusområde, där Koivisto använder kol för att skriva på väggen av en byggnad nära Galleriet Pesula.

Arrangör: Sipoon taiteilijat ry.
Tel: 040 7453913
E-post: pesulagalleria@gmail.com

Senast ändrat
23.08.2019