Sibbo – lyckad företagsamhet: Kananlento är ett djurvänligt fenomen, en välgörare och framför allt en rolig butik, där nummerserien som betecknar åldern kan lätt glömmas bort

Vilket företag?

Kananlento

Vad?

Nätbutik med diverse produkter med djurmotiv samt affär som har öppet enligt överenskommelse och en smådjursgård med åsnor, katter, hundar, kaniner, hönor och vaktlar. Dessutom en mångfunktionell vindsvåning som lämpar sig exempelvis för att ordna tillställningar. Sammanlagt över 1200 produkter och en av Finlands största urval av mjukisdjur.

Var?

I Borgby i Sibbo, på adressen Trankärrsvägen 19.

Finlands största urval mjukisdjur?

Kananlento är annars som vilken som helst nätaffär, men dess produktval är något animalisk. Alla produkterna i Kananlento har någon koppling till djur. Det finns kaffekoppar, kökshanddukar, förkläden, äggkoppar och sockor. Men det man fäster uppmärksamheten vid då man besöker affären är mjukisdjursortimentet som är oerhört stort

-Det är nog ett av Finlands största urval, konstaterar Fru Kotkot – alias Sari Rauvanto-Eriksson – och fortsätter i samma andetag: men vi vill inte dra fram alla möjliga mjukisdjur på marknaden, utan fokuserar på kvalité, mjukisdjur införskaffade hos oss skall vara på riktigt både säkra och hållbara, det handlar inte om engångsprylar, utan sådana mjukisdjur som håller från generation till generation.

-Det är ganska beskrivande, att eftersom vi naturligtvis ersätter felaktiga produkter, har vi hamnat göra så bara enstaka gånger under de senaste 15 åren, trots att vi sålt tusentals mjukisdjur, konstaterar fru Kotkot.

Hundmjukisdjur till salu i Kananlento.
Mjukisdjursortimentet är stort, bara olika hundraser finns i olika storlekar i tiotal. Det är så gott som omöjligt för en djurvän att komma ut ur Kananlento utan att ha köpt något.

Verksamhetsstadgan ställer krav på välgörenhet

Där, som många så kallade traditionella nätbutiker har som uppgift att maximera aktieägarnas dividendinkomster, har Kananlento en ganska annorlunda strategi.

-Vi har de facto i verksamhetsstadgan i Handelsregistret inskrivet en regel, att 10 procent av all inkomst skall riktas på något sätt till djurens bästa, antingen genom direkt via djurskydd eller till forskning som stöder det, därför är det viktigt att göra vinst och visst skall man få lön för gjort arbete också, beskriver fru Kotkot.

Kananlentos reklamvitrin med mjukisdjurhöns och -tupp.
I fönstret som gjorts om till en vitrin fortsätter djurliga temat. De kvalitativa mjukisdjuren finns också i så realistiska tappningar, att man kunde nästan tänka sig att tuppen när som helst kunde röra på sig.

Katter, hundar, höns, kaniner och åsnor – alltså levande

Det djurliga temat är inte enkom reserverat för produktsortimentet. På gården bor det så väl katter och hundar, som höns, kaniner och några åsnor också. När tillställningar ordnas i Kananlento, kan man komma på plats och se på djuren, det samma gäller för dagar då butiken har öppet.

Det finns två hönsflockar, varav den ena har som chef tuppen Jukka Poika, medan den andra övervakas av stiliga Pingviini. Bland fäderfä finns även vaktlar. De stiliga åsnorna brukar ofta stå ute på bete.

Kananlentos åsnor Molly och Uffe.
Kananlentos åsnor Molly och Uffe trivs ute och är sociala och nyfikna.

Övre våningen i ladugården möjliggör ordnandet av tillställningar

I våningen ovanför Kananlentos butikutrymme och djurens boställe finns en stor ladugårdsvind som möjliggör ordnandet av allehanda tillställningar. Där har ordnats bland annat Pop up -restaurang under Öppna åsnedagarna, Lantjulens öppningsfest tillsammans med hantverkare och Halloween-tillställningar. Under kommande hösten planeras åtminstone Halloween-tillställning och eventuella andra tillställningar.

Ett resemål värt att åka till eller en butik för djurvänner? Absolut båda!

Kananlentos huvudverksamhet har givetvis med nätbutik och roliga produkter inom djurteman, men lika viktigt är nog också att titta in på Hevonpelto gård i Borgbyi Sibbo. Det lönar sig att ta hela familjen med, eftersom det finns en hel del roligt att göra och se från liten till stor. Och ingen är ju för gammal för att köpa mjukisdjur, i alla fall om mans ka tro fru Kotkot. Och hon, om någon borde ju nog veta!

Kananlento har öppet söndagen den 15 augusti klockan 12–15 

Följande gång kan man bekanta sig med Kananlentos djur och göra uppköp i butiken söndagen 15.8.2021 klockan 12–15.

Kontaktuppgifter

Kananlento
Trankärrsvägen 19
04130 Sibbo

Tfn. 045 167 4757

asiakaspalvelu@kananlento.com

www.kananlento.com

Butiken har öppet måndagar klockan 10–12
och enligt överenskommelse så gott som när som helst.

 

Senast uppdaterad 12.08.2021