Sipoo yrittää – ja onnistuu: Kananlento on eläinystävällinen ilmiö, hyväntekijä ja ennen kaikkea hauska kauppa, jossa ikää tarkoittavan numerosarjan voi huoletta unohtaa

Mikä?

Kananlento

Mitä?

Eläinaiheisten tuotteiden verkkokauppa, sopimuksesta avoinna oleva liike sekä kotieläinpiha, jossa aaseja, kissoja, koiria, pupuja, kanoja ja viiriäisiä. Lisäksi monitoimivintti, joka soveltuu esimerkiksi tilaisuuksien järjestämiseen. Yhteensä yli 1200 tuotteen valikoima ja Suomen laajimpiin kuuluva pehmoeläinvalikoimia.

Missä?

Sipoon Linnanpellossa, osoitteessa Trankärrintie 19.

Suomen laajin pehmoeläinvalikoima?

Kananlento on muuten kuin mikä tahansa nettikauppa, olkoonkin että sen tuotevalikoima on sanalla sanoen: eläimellinen. Kaikki Kananlennon tuotteet liittyvät jollain tapaa eläimiin. On kahvikupista keittiöpyyhkeisiin, essuista kyltteihin ja munakupeista sukkiin. Jopa eri herkut, kuten suklaat, kahvit ja teet noudattavat samaa tematiikkaa. Liiketilassa vierailevan huomio kiinnittyy kuitenkin pehmoeläinvalikoimaan, joka on huimaava.

-On ehdottomasti ainakin Suomen laajimpia, toteaa Rouva Kotkot – alias Sari Rauvanto-Eriksson – ja jatkaa samaan hengenvetoon: mutta emme haali kaikkia mahdollisia, mitä markkinoilta löytyy vaan me panostamme laatuun, haluamme, että meiltä ostetut pehmolelut ovat oikeasti sekä turvallisia että kestäviä, nämä eivät ole mitään kertakäyttötuotteita vaan sellaisia, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.

-Kuvaavaa on se, että vaikka korvaamme tietysti virheellisen tuotteen, ei näitä tapauksia ole kuin ihan muutama koko 15 vuoden ajalta, jonka olen alalla toiminut, vaikka pehmoleluja on myyty tuhansia, Rouva Kotkot valottaa.

Kananlennossa myytäviä koirapehmoleluja.
Pehmoeläinvalikoima on vakuuttava, pelkästään eri koirarotuja erikokoisina on kymmenittäin. Eläintenystävän on lähes mahdotonta käydä Kananlennon liikkeessä ostamatta jotain.

Yhtiösääntö velvoittaa hyväntekeväisyyteen

Siinä, missä monella niin sanotulla perinteisellä nettikaupalla on tavoitteena maksimoida osakkeenomistajien osinkotulot, on Kananlennolla varsin erilainen lähestymistapa.

-Itse asiassa, Kaupparekisterissä oleviin sääntöihimme on kirjattu ehto, että 10 prosenttia kaikesta tuotostamme tulee mennä jollain tavalla eläinten hyväksi, joko suoraan eläinsuojeluun tai sitä tukevaa tutkimukseen, tämän takia tuoton tekeminen on tärkeää ja kyllä sitä tehdystä työstäkin palkka pitäisi saada, rouva Kotkot valaisee.

Kananlennon mainosvitriini pehmoeläinkanoineen ja -kukkoineen.
Eläimellinen meno jatkuu vitriiniksi muunnetussa ikkunassakin. Laadukkaita pehmoleluja löytyy niin realistisenkin näköisenä, että melkein voisi kuvitella kukon hetkenä minä hyvänsä liikahtavan.

Kissoja, koiria, kanoja, pupuja ja aaseja – siis eläviä

Eläimellinen meno ei suinkaan rajoitu vain tuotteisiin. Tilalla asuu ja elää niin kissoja ja koiria, kuin kanoja, pupuja ja pari aasiakin. Kun Kananlennossa järjestetään tilaisuuksia, pääse eläimiä katsomaan paikan päälle sekä aina putiikin ollessa avoinna.

Kanalaumoja on kaksi, joista toisen pomona häärää kukko nimeltä Jukka Poika, toista kanajengiä komentaa taas komea Pingviini. Muita siivekkäitä edustavat tilalla elävät viiriäiset. Kananlennon komeat aasit ovat usein ulkona vieraiden ihasteltavana.

Kananlennon aasit Molly ja Uffe.
Kananlennon aasit Molly ja Uffe viihtyvät ulkona ja ovat sosiaalisia sekä uteliaita.

Navetan yläkerta mahdollistaa tilaisuuksien järjestämisen

Kananlennon liiketilan ja eläinten asumuksen yläkerrassa sijaitseva iso navettavintti mahdollistaa monenlaisten tilaisuuksien järjestämisen. Kananlennon vintillä onkin järjestetty muun muassa Pop up -ravintola Avoimien aasitilojen aikana, Maalaisjoulun avajaiset yhdessä käsityöläisten kanssa sekä Halloween-tapahtuma. Tulevana syksynä toteutunee taas ainakin Halloween-tapahtuma ja muutakin on suunnitteilla.

Elämysmatkakohde vai eläinystävien kauppa? Ehdottomasti molempia!

Kananlennon päätoiminnan nojatessa nettikauppaan ja hauskojen eläinaiheisten tuotteiden myyntiin on kuitenkin vierailu hullunkurisella Hevonpellon tilalla, Sipoon Linnanpellossa ehdottomasti suositeltavaa. Koko perhe kannattaa napata mukaan, koska iloa ja nähtävää riittää ilman muuta vauvasta vaariin. Eikä kukaan ole liian vanha pehmolelujen ostajaksi, ainakaan, mikäli rouva Kotkotia on uskominen. Ja luulisi, että hän jos kuka tietää!

Tila on avoinna sunnuntaina 15.8. kello 12–15

Seuraavan kerran Kananlennon eläimiin pääsee tutustumaan ja liikkeeseen ostoksille sunnuntaina 15.8.2021 kello 12–15.

Yhteystiedot

Kananlento
Trankärrintie 19
04130 Sipoo

Puh. 045 167 4757

asiakaspalvelu@kananlento.com

www.kananlento.com

Liike avoinna maanantaisin kello 10–12
ja sopimuksen mukaan lähes milloin vaan.

Viimeksi muokattu 12.08.2021