Passagerare hittade turbussen till Sibbo storskog via metroförbindelsen

”Hållplatsen i Mellungsbacka var ett utmärkt tillägg till rutten. Genom metroförbindelsen betjänade bussen vandrare som kom längre ifrån än tidigare; resenärer kom ända från Esbo”, berättar Katri Roivainen, näringslivschef i Sibbo.

I Sibbo storskog var Storskogsportens hållplats den populäraste hållplatsen. Det näst största antalet resenärer steg av och på vid hållplatsen Bakunkärr hållplats i Sibbo storskog. Bussens ändhållplatser var i Dickursby, Nickby och Mellungsbacka.

Hop-On Hop-Off-bussen till Sibbo storskog trafikerade mellan maj och september på lördagar och söndagar i år. Hop-On Hop-Off-busstjänsten utvecklades i år utifrån responsen. Utöver ruttändringen förnyades bussens tidtabell och biljettpriserna sänktes.

Antalet förverkligade resor ökade

Busstjänsten var betydligt populärare i somras än året innan. Antalet förverkligade resor ökade totalt med 80 procent jämfört med statistiken för år 2021. Siffrorna är dock inte helt jämförbara, eftersom år 2021 trafikerade bussen flera gånger i veckan och trafikeringssäsongen var ungefär tre månader längre än i år. Under trafikeringssäsongen i år gjordes det sammanlagt 865 resor med Hop-On Hop-Off-bussen.

”Andra årets försök visade att det finns en efterfrågan på tjänsten. Vi är glada att antalet bussresor ökade i år, men det skulle nog finnas plats för ännu fler passagerare,” sammanfattar Anniina Laitala, koordinator för Hanaböle träsk.

Hop-On Hop-Off-busstjänsten till Sibbo storskog testades för första gången sommaren 2021. År 2022 var trafikidkaren Taksikuljetus Oy. Projektet var ett samarbete mellan Sibbo kommun och Vanda stad. Fortsättningen för år 2023 planeras för närvarande, och beslutet fattas våren 2023.

 

Senast uppdaterad 15.12.2022