Metroyhteys toi matkustajia Sipoonkorven retkibussiin

“Mellunmäen pysäkki oli erinomainen lisäys bussireitille. Metron vaihtoyhteyden kautta bussi palveli retkeilijöitä aiempaa pidemmän matkan päästä; matkustajia tuli bussiin Espoostakin saakka”, kertoo elinkeinopäällikkö Katri Roivainen Sipoosta.

Sipoonkorvessa suosituin pysäkki oli Korvenportin pysäkki. Toiseksi eniten matkustajia jäi pois ja nousi kyytiin Sipoonkorvessa Bakunkärrin pysäkiltä. Bussin päätepysäkit olivat Tikkurilassa, Nikkilässä ja Mellunmäessä.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi liikennöi tänä vuonna touko-syyskuun välisenä aikana lauantaisin ja sunnuntaisin. Tänä vuonna Hop-On Hop-Off-bussipalvelua kehitettiin saadun palautteen perusteella. Reittimuutoksen lisäksi bussin aikataulua uudistettiin ja matkalippujen hintoja alennettiin.

Tehtyjen matkojen määrä kasvoi

Bussipalvelu kasvatti suosiotaan merkittävästi viime kesänä edellisvuoteen verrattuna. Retkibussilla tehtyjen matkojen kokonaismäärä kasvoi 80 prosenttia vuoden 2021 tilastoon verrattuna. Luvut eivät ole kuitenkaan täysin vertailukelpoisia, koska vuonna 2021 bussi liikennöi useampana päivänä viikossa ja liikennöintikausi oli noin kolme kuukautta pidempi kuin tänä vuonna. Tämän vuoden liikennöintikauden aikana Hop-On Hop-Off-bussilla matkustettiin yhteensä 865 kertaa.

“Toisen vuoden kokeilu osoitti, että palvelulle on kysyntää. Olemme iloisia, että bussilla tehtyjen matkojen määrä kasvoi tänä vuonna, vaikka tilaa riittäisi toki vielä useammallekin matkustajalle”, summaa Kuusijärven koordinaattori Anniina Laitala.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off–bussipalvelua kokeiltiin ensi kertaa vuonna 2021. Vuonna 2022 liikennöitsijänä toimi Taksikuljetus Oy. Palvelu oli Sipoon kunnan ja Vantaan kaupungin yhteishanke. Jatkoa vuodelle 2023 suunnitellaan parhaillaan, ja päätös liikennöinnistä tehdään keväällä 2023.

 

Viimeksi muokattu 15.12.2022