< Tapahtumat

Taidenäyttely Itäisessä Jokipuistossa 13.-26.4.

13.04.2018 - 26.04.2018
Kansalasopiston oppilaat. Avoinna ma-pe klo 16-20.00, la-su 12-16.00 Avajaiset to 12.4.2018 klo 18-20.00. Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Paikka: Artborg 35, Pilvilinnantie 2, 04130 Sipoo

Taidetta – Konst

Maalauksia - Målningar

Näytteillä on teoksia noin 50 opiskelijalta, ikäjakaumaltaan teini-ikäisistä kahdeksankymppisiin.

Vasara ja nauloja. Ja vähän taikuutta.

Onnekas on se, joka pääsee mukaan taidenäyttelyn rakentamiseen. Se mikä on ensin paljasta seinää, työkaluja ja lukemattomia yksittäisiä maalauksia seinänvierustoilla, muotoutuukin lopulta upeaksi kokonaisuudeksi, jossa jokainen maalaus löytää oman paikkansa vuoropuhelussa muiden teosten kanssa.

Kuvataiteilija Niels Haukelandin opetusryhmistä on saatu runsaasti töitä näytteille ja hän vastaakin näyttelyn rakentamisesta tänä vuonna. "Tärkeää on mahdollisuus taiteen harrastamiseen. Kaikki ihmiset maailmassa osaavat maalata", painottaa Haukeland. "Taiteen teko voi parhaimmillaan olla todella rentouttavaa, mutta sille pitää antaa aikaa."

Haukelandin sekä Vaula Siiskosen oppilas Suvi Kari on auttamassa näyttelyn ripustamisessa, ja häneltä Sipoon kansalaisopiston taideopetus saa runsaasti kiitosta: "Täällä rohkaistaan maalaamaan ja päästämään irti totutusta, kannustetaan luottamaan omaan ilmaisuun." Näyttelyn monipuolinen anti tämän kyllä todistaa. Kuten näyttelyteoksissa käytetyt erilaiset tekniikat, myös taideopiskelijat ovat kaikki erilaisia, työskentelevät eri lähtökohdista. Kaikesta tästä muodostuu mielenkiintoinen ja elävä kokonaisuus, joka lopulta on paljon enemmän kuin osiensa summa.

Joanna Kopra / Kansalasiopisto

 


Näytteillä on teoksia noin 50 opiskelijalta, ikäjakaumaltaan teini-ikäisistä kahdeksankymppisiin.

Näyttelyyn osallistuvat kansalaisopiston kurssit:

Vaula Siiskosen kuvataidepaja, Wang Liuhuon kiinalainen maalaustaide ja kalligrafia, Niels Haukelandin maalauskurssit ja Thomas Nyqvistin maalaustyöpaja

Järj. Sipoon kansalaisopisto

Viimeksi muokattu
13.04.2018