Ajankohtaiset tiedot koronaviruksesta saat osoitteesta www.sipoo.fi/koronavirus.

Ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotukset ovat käynnissä Sipoossa. Lue lisää: www.sipoo.fi/koronarokotukset

NG8 Nikkilän kartanon keskus

Asemakaava ja asemakaavan muutos

Nikkilän kartanon keskus on Sipoon keskeisimpiä lähivuosien kehittämishankkeita. Kaavatyöllä luodaan edellytykset Nikkilän taajamakeskuksen laajentumiselle olemassa olevan radan pohjoispuolelle ja samalla henkilöjunaliikenteen avaamiselle Kerava–Nikkilä‐rataosuudella. Alueelle on suunnitteilla vahvasti Nikkilän tulevaan juna‐asemaan tukeutuva, monimuotoinen asumisen ja palveluiden alue noin 3000 uudelle asukkaalle. Juna-aseman alue suunnitellaan erillisessä asemakaavassa.

Yhteystiedot

kaavoitusarkkitehti Dennis Söderholm
puh. 040 141 7043

kaavoituspäällikkö Jarkko Lyytinen
puh. 050 409 3957

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@sipoo.fi.

Valmisteluvaihe

Asemakaavaluonnos on maankäyttö- ja rakennuslain 62 § ja -asetuksen 30 § mukaisesti nähtävillä 15.1.–15.2.2021 asiakaspalvelu Sipooinfo Nikkilässä (Pohjoinen Koulutie 2) kirjaston aukioloaikana ja kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.sipoo.fi.

Vuorovaikutus tullaan järjestämään koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen mahdollistamilla tavoilla. Mahdolliset mielipiteet kaavasta tulee toimittaa kirjallisesti 15.2.2021 mennessä osoitteeseen Sipoon kunta, Kirjaamo, PL 7, 04131 SIPOO tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sipoo.fi, kirjekuoreen tai sähköpostin otsikkoon kaavahankkeen nimi. Mielipiteitä on mahdollista jättää sähköisesti myös karttakyselyn kautta ja Ota kantaa-sivuston kautta (linkit alla). Kaava-aineistot esitetään webinaarissa 3.2.2021 klo 17 (yhteinen esittely kaavoille KR3 ja NG8). Webinaariohje ja liittymislinkki on tämän sivun lopussa.

Suosittelemme palautekanavien käyttöä seuraavasti: Yleistä palautetta kannattaa ensisijaisesti jättää karttakyselyn ja Ota kantaa -sivuston kautta, jossa voi myös esittää kysymyksiä. Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot).

Tiedote valmisteluvaiheesta

16.12.2020

Nikkilän suuntaviivat 2020-luvulle on hahmoteltu – kaavarunko ja kartanon asemakaava tulevat nähtäville

Videoesittely

Lyhyt video, joka havainnollistaa suunnitelman.

Valmisteluvaiheen kaava-aineisto

Kuulutus nähtävilläolosta 15.1.2021 (pdf)
Kaavakartta (pdf)
Kaavaselostus (pdf)

Selostuksen liitteet:

Liite 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (pdf)
Liite 2. Asemakaavakartan pienennös (pdf)
Liite 3. Asemakaavan merkinnät ja määräykset (pdf)
Litie 4. Havainnekuva valmisteluvaihe (pdf)
Liite 5. Rakennustapaohje (ehdotusvaiheessa)
Liite 6. Asemakaavan seurantalomake (ehdotusvaiheessa)
Liite 7. Luontoselvitys (pdf)
Liite 8. Rakennettavuusselvitys (pdf)
Liite 9. Raideliikenteen tärinäselvitys (pdf)
Liite 10. Arkeologinen tarkkuusinventointi (pdf)

Webinaari 3.2.2021: Nikkilän kaavarunko ja Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavan suunnitelmat

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan keskiviikkona 3.2.2021 kello 17:00–n. 18:30 Nikkilän kaavarungosta (kaava KR3) ja Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavan luonnoksesta (kaava NG8). Webinaarin aikana esittelemme, miten Nikkilää on tarkoitus kehittää kokonaisuutena, ja miltä Nikkilän kartanon keskuksen kaavaluonnos näyttää. Lisäksi kerromme alueen liikenteestä ja virkistysalueista.

Liity tästä webinaariin 3.2.2021 klo 16:45 alkaen (linkki avaa Microsoft Teams -livetapahtuman).

Osallistuminen webinaariin ei edellytä Teams-sovelluksen asentamista. Kun avaat linkin, voit itse valita, haluatko käynnistää webinaarin Teamsissa vai katsella sitä selaimessa.

Webinaari tallennetaan ja se on katseltavissa tällä verkkosivulla kahden viikon ajan (17.2.2021 asti).

Miten toimit webinaarissa?

Voit olla mukana koko ajan tai liittyä mukaan kesken tilaisuuden. Webinaarissa suunnittelijat esittelevät Nikkilän kehittämiseen liittyviä teemoja. Esitysten jälkeen olemme varanneet aikaa kysymyksiinne vastaamiseen.

Voit kysyä ja keskustella illan aiheista tilaisuuden viestiseinällä anonyymisti tai nimelläsi. Jos sinulla on jo nyt joku kysymys kaavoihin liittyen, lähetä se meille 1.2.2021 mennessä tämän linkin kautta.

Webinaarin kieli on suomi, mutta illan esitysten tekstit ovat sekä suomeksi että ruotsiksi. Viestiseinällä voit kysyä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Näin liityt webinaariin

Liity mukaan tilaisuuteen klikkaamalla liittymislinkkiä (ylempänä). Et tarvitse verkkotilaisuutta varten uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen / internetin kautta. Tuetut selaimet Teams-livelähetyksen osallistumiseen ovat Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge. Tarvitset myös verkkoyhteyden. Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta, jolloin kuvat näkyvät isompina ja viestiseinän käyttö on helpompaa. Voit osallistua myös pelkällä älypuhelimella, mutta silloin puhelimeen on ladattava etukäteen Teams-sovellus puhelimen sovelluskaupasta.
Jos Teams-livetapahtumaan liittyminen ja kysymysten lähettäminen siihen on sinulle uusi juttu, voit tutustua sen käyttöön etukäteen katsomalla Youtubessa opastusvideon Näin liityt Teams-livetapahtumaan.

Jos käytät Teamsia aktiivisesti, saattavat järjestelmät olettaa, että käytät liittymiseen esimerkiksi Teamsin työtiliäsi. Jos et halua liittyä tapahtumaan niin, muista kirjautua ensin ulos tai vaihtaa tiliä ennen tapahtumaan liittymistä.

Mitä teen, jos en pääse sisään tilaisuuteen?

Kokeile liittyä uudestaan. Jos et kuitenkaan teknisistä ongelmista tai muista syistä johtuen pääse osallistumaan verkkotilaisuuteen, voit katsoa tilaisuuden tallenteen jälkikäteen verkkosivuiltamme.

Jos putoat pois verkkotilaisuudesta tilaisuuden aikana, pääset takaisin osallistumislinkin kautta.

Aikaisemmat käsittelyvaiheet

Aloitusvaihe

NG 8 asemakaavatyön vireillekuulutus (pdf)
NG 8 osallistumis- ja arviointisuunnitelma (pdf)

Vuorovaikutusmenettelyä ja kaavan lähtökohtia koskeva osallistumis‐ ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä 30.4.–1.6.2020 asiakaspalvelu Info Nikkilässä (Pohjoinen Koulutie 2) Infon aukioloaikoina. Osallistumis‐ ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua myös kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.sipoo.fi/asemakaavat.

Mahdolliset mielipiteet osallistumis‐ ja arviointisuunnitelman sisällöstä tuli toimittaa kirjallisesti 1.6.2020 mennessä osoitteeseen Sipoon kunta, Kirjaamo, PL 7, 04131 SIPOO tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sipoo.fi, kirjekuoreen tai sähköpostin otsikkoon kaavahankkeen nimi.