Kirjasto

Sipoossa on kaksi kirjastoa: Sipoon pääkirjasto Nikkilässä ja Söderkullan kirjasto. Kirjasto on kaikille avoin ja sen käyttö on maksutonta. Myös koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Kirjaston kokoelmissa on lainattavaksi kirjojen lisäksi elokuvia, lehtiä, äänikirjoja, levyjä ja nuotteja. Kirjastossa voi myös lukea lehtiä, opiskella, käyttää tietokonetta, kuunnella musiikkia, tutustua näyttelyihin, osallistua tapahtumiin, käydä satutunnilla – tai vain viettää aikaa.

Kirjaston kesäkampanjassa lukupaikkavinkkejä!

Missä sinä luet? Kirjaston kesäkampanja esittää erilaisia lukupaikkavinkkejä.

Jaa kuvasi hashtagillä #missäluet ja tägää meidät julkaisuusi, jotta muutkin näkevät lukupaikkavinkkisi!

Kirjan muodolla tai sisällöllä ei ole väliä, nyt olemme kiinnostuneita paikasta. Voit siis lukea tietokirjaa, sarjakuvaa, kaunokirjallisuutta, lehteä tai melkein mitä vain. Se voi olla fyysinen kirja, e-kirja, äänikirja tai muu. Näytä meille missä sinä luet kesällä!

Voit myös lähettää kuvan osoitteeseen linda.akerlund@sipoo.fi niin julkaisemme kuvasi somekanavillamme kesän aikana.

Kampanjan hashtagit ovat #missäluet #varläserdu

Tägää meidät näillä:
Facebook: @Sipoon kirjasto & Kulttuuri – Sibbo bibliotek & Kultur
Instagram: @librarysipoo

Kesän kirjabingot

Kirjabingossa on kaksi versiota: yksi aikuisille ja yksi lapsille. Kun olet lukenut kaikki ruudukot läpi, täytä lomake ja palauta se mihin tahansa Helle-kirjastoon viimeistään 24.9. ja olet mukana yllätyspalkinnon arvonnassa! Arvontoja on yhteensä neljä: Sipoon kirjasto palkitsee yhden lapsen ja yhden aikuisen ja Helle-kirjastokimppa palkitsee yhden lapsen ja yhden aikuisen. Sinulla on siis kaksi mahdollisuutta voittaa! Hae bingolappusi kirjastosta tai tulosta se linkin kautta.

Aikuisten kirjabingo (pdf)

Lasten kirjabingo (pdf)

Kirjaston ääniteatteri

Zacharias Topeliuksen syntymäpäivän kunniaksi Sipoon kirjastossa nauhoitettiin ääniteatteri, joka on ”Lintu Sininen” -tarinan kolmas näytös (”Topeliuksen kauneimmat näytelmät”). Toivottavasti nautitte siitä! Se on aivan mahtava ja jännittävä tarina!

Haluamme lämpimästi kiittää Viljo Tarkiaisen tekijänoikeuksien edunvalvojia myöntämästään luvasta hyödyntää ”Topeliuksen kauneimmat näytelmät” -julkaisussa olevaa tekstiä.
Tarinan ääninäyttelijöinä olivat Sipoon kirjaston työntekijät: Katja Kononoff, Linda Åkerlund ja Paola Dadda.

Meillä on myös muita ääniteatteriesityksiä! Kuuntele ne kaikki YouTuben soittolistalla!

Kirjaston virtuaalinen esittelykierros

Sipoo jakaa vähävaraisille asukkaille kertakäyttömaskeja 24.8.2020 alkaen

Sipoon kunta aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille asukkaille maanantaina 24.8.2020 SipooInfo-asiakaspalvelupisteistä, seurakuntien kirkkoherranvirastoilta ja Söderkullan kirkolta. Jaettavat maskit ovat kertakäyttömaskeja. Ne on tarkoitettu niille asukkaille, jotka kokevat, etteivät kykene hankkimaan itse maskeja taloudellisen tilanteensa vuoksi ja jotka tarvitsevat maskeja tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Muiden tulee hankkia ja kustantaa maskinsa itse.

Maskeja jaetaan maanantaista 24.8. alkaen SipooInfo Nikkilästä (Pääkirjasto, Pohjoinen koulutie 2) ja SipooInfo Söderkullasta (Söderkullan kirjasto, Amiraalintie 2) asiakaspalvelupisteiden aukioloaikoina. Lisäksi maskeja jaetaan Sipoon suomalaisen seurakunnan ja Sibbo svenska församlingin kanssa yhteistyössä kirkkoherranvirastoilta niiden aukioloaikoina (Iso Kylätie 1) ja Söderkullan kirkolta (Neiti Miilin tie 2) keskiviikkoisin kello 9-12.

Maskeja saa myös soittamalla Sipoon kunnan lapsiperheiden, aikuissosiaalityön ja ikääntyneiden palveluiden palvelupuhelimiin ma-pe klo 9-12. Tarvittaessa maskeja saa myös kotikäyntien ja tapaamisten yhteydessä Sipoon sosiaalitoimen yksiköistä, työllisyysyksikkö Risteykseltä ja seurakuntien diakoniakoniatyöntekijöiltä.

Ainakin alkuvaiheessa jaettavat maskit ovat kertakäyttömaskeja, ja niitä annetaan yksilöllisen tarpeen mukaan, kuitenkin korkeintaan kerrallaan 25 kappaletta per henkilö. Määrän on laskettu riittävän asukkaalle noin kahden viikon ajaksi matkoihin joukkoliikenteessä.

Maskien noutajan varallisuutta ei kysytä tai tarkisteta jakelussa, vaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää. Pyydämme, että maskeja noudetaan vain terveenä.

THL suosittaa kasvomaskien käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille. On tärkeää, että käytät kasvomaskia oikein. Tutustu THL: n verkkosivuilla ohjeisiin ja suositukseen kasvomaskien käytöstä.

Jakelupaikat

SipooInfo Nikkilä, Pohjoinen koulutie 2, ma-to klo 8-17 ja pe klo 8-14
SipooInfo Söderkulla, Amiraalintie 2, ti-ke klo 9-12 ja 12.30-17
Seurakuntien kirkkoherranvirastot, Iso Kylätie 1, ma-pe klo 9-12
Söderkullan kirkko, Neiti Miilin tie 2, ke klo 9-12

Palvelupuhelimet

Puhelinasiointi palvelee ma-pe klo 9-12
Lapsiperheet: 09 2353 6013
Aikuisten sosiaalityö: 040 167 9215
Ikääntyneiden palvelut: 09 2353 6014

Lisätiedot medialle

Sosiaalityön päällikkö Hanna Kaunisto, puh. 050 469 8503, hanna.kaunisto@sipoo.fi

Kirjastoauto

Kirjastoauto on kesätauolla. Ajamme taas syyskuussa!

Syksyn aikataulu

Varaukset kirjastoautoon Sipoon reiteillä:

  1. Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.
  2. Etsi ja valitse aineisto, jonka haluat varata.
  3. Paina ”Varaa teos”.
  4. Valitse noutopaikaksi ”Porvoon kirjastoauto/Sipoo”.
  5. Paina ”Lähetä varauspyyntö”.

Kirjastoauton yhteyshenkilö on Linda Åkerlund, linda.akerlund@sipoo.fi, puh. 040 1455 784.

Kirjastoauton suoranumero on 0400 214 849.

Sipoon uusi tapahtumakalenteri

Kirjaston tapahtumat löydät täältä: https://www.sipoo.fi/fi/tapahtumat

Verkkokirjasto

Verkkokirjaston löydät osoitteessa helle.finna.fi

Helle-verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa.

Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse:
(09) 2353 6003
paakirjasto@sipoo.fi
soderkulla.kirjasto@sipoo.fi