Kirjasto

Sipoossa on kaksi kirjastoa: Sipoon pääkirjasto Nikkilässä ja Söderkullan kirjasto. Kirjasto on kaikille avoin ja sen käyttö on maksutonta. Myös koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Kirjaston kokoelmissa on lainattavaksi kirjojen lisäksi elokuvia, lehtiä, äänikirjoja, levyjä ja nuotteja. Kirjastossa voi myös lukea lehtiä, opiskella, käyttää tietokonetta, kuunnella musiikkia, tutustua näyttelyihin, osallistua tapahtumiin, käydä satutunnilla – tai vain viettää aikaa.

Verkkokirjastossa voit uusia lainoja, tehdä varauksia ja tarkistaa tietosi. Verkkokirjaston löydät osoitteesta https://helle.finna.fi.

Hae näyttelytilaa Sipoon pääkirjastossa vuodelle 2023

Haluatko pitää näyttelyn Sipoon pääkirjaston näyttelytilassa vuonna 2023? Täytä lomake ja lähetä se postise tai sähköpostise meille!

Sipoon pääkirjaston näyttelyaikoja kuvataiteeseen vuodelle 2023 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät lokakuun 31. päivään 2022 mennessä.  Toiminnasta vastaa Sipoon kirjastopalvelut. Kirjastopalveluiden tuottaja vastaa pääkirjaston näyttelytilan järjestelyistä. Hakemukset toimitettava ennen maaliskuun loppua (31.10.2022).

Näyttelytilan hakemus voi lähettää sähköpostitse (paola.dadda-lonnstrom@sipoo.fi) tai postitse:

Sipoon kirjaston näyttelytila/ Hakemus
Pohjoinen koulutie 2
04310 Sipoo

Viimeisen palautuspäivän postileima hyväksytään.

Jos haluat että hakemusmateriaali palautetaan, liitä tarvittavilla postimerkeillä varustettu palautuskuori osoitetietoineen.

Lisää tietoa antaa Kirjastopalveluiden tuottaja Paola Dadda: paola.dadda-lonnstrom@sipoo.fi.

Kirjaston ääniteatteri

Zacharias Topeliuksen syntymäpäivän kunniaksi Sipoon kirjastossa nauhoitettiin ääniteatteri, joka on ”Lintu Sininen” -tarinan kolmas näytös (”Topeliuksen kauneimmat näytelmät”). Toivottavasti nautitte siitä! Se on aivan mahtava ja jännittävä tarina!

Haluamme lämpimästi kiittää Viljo Tarkiaisen tekijänoikeuksien edunvalvojia myöntämästään luvasta hyödyntää ”Topeliuksen kauneimmat näytelmät” -julkaisussa olevaa tekstiä.
Tarinan ääninäyttelijöinä olivat Sipoon kirjaston työntekijät: Katja Kononoff, Linda Åkerlund ja Paola Dadda.

Meillä on myös muita ääniteatteriesityksiä! Kuuntele ne kaikki YouTuben soittolistalla!

Kirjaston virtuaalinen esittelykierros

Sipoo jakaa vähävaraisille asukkaille kertakäyttömaskeja 24.8.2020 alkaen

Sipoon kunta aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille asukkaille maanantaina 24.8.2020 SipooInfo-asiakaspalvelupisteistä, seurakuntien kirkkoherranvirastoilta ja Söderkullan kirkolta. Jaettavat maskit ovat kertakäyttömaskeja. Ne on tarkoitettu niille asukkaille, jotka kokevat, etteivät kykene hankkimaan itse maskeja taloudellisen tilanteensa vuoksi ja jotka tarvitsevat maskeja tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Muiden tulee hankkia ja kustantaa maskinsa itse.

Maskeja jaetaan maanantaista 24.8. alkaen SipooInfo Nikkilästä (Pääkirjasto, Pohjoinen koulutie 2) ja SipooInfo Söderkullasta (Söderkullan kirjasto, Amiraalintie 2) asiakaspalvelupisteiden aukioloaikoina. Lisäksi maskeja jaetaan Sipoon suomalaisen seurakunnan ja Sibbo svenska församlingin kanssa yhteistyössä kirkkoherranvirastoilta niiden aukioloaikoina (Iso Kylätie 1) ja Söderkullan kirkolta (Neiti Miilin tie 2) keskiviikkoisin kello 9-12.

Maskeja saa myös soittamalla Sipoon kunnan lapsiperheiden, aikuissosiaalityön ja ikääntyneiden palveluiden palvelupuhelimiin ma-pe klo 9-12. Tarvittaessa maskeja saa myös kotikäyntien ja tapaamisten yhteydessä Sipoon sosiaalitoimen yksiköistä, työllisyysyksikkö Risteykseltä ja seurakuntien diakoniakoniatyöntekijöiltä.

Ainakin alkuvaiheessa jaettavat maskit ovat kertakäyttömaskeja, ja niitä annetaan yksilöllisen tarpeen mukaan, kuitenkin korkeintaan kerrallaan 25 kappaletta per henkilö. Määrän on laskettu riittävän asukkaalle noin kahden viikon ajaksi matkoihin joukkoliikenteessä.

Maskien noutajan varallisuutta ei kysytä tai tarkisteta jakelussa, vaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää. Pyydämme, että maskeja noudetaan vain terveenä.

THL suosittaa kasvomaskien käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille. On tärkeää, että käytät kasvomaskia oikein. Tutustu THL: n verkkosivuilla ohjeisiin ja suositukseen kasvomaskien käytöstä.

Jakelupaikat

SipooInfo Nikkilä, Pohjoinen koulutie 2, ma-to klo 8-17 ja pe klo 8-14
SipooInfo Söderkulla, Amiraalintie 2, ti-ke klo 9-12 ja 12.30-17
Seurakuntien kirkkoherranvirastot, Iso Kylätie 1, ma-pe klo 9-12
Söderkullan kirkko, Neiti Miilin tie 2, ke klo 9-12

Palvelupuhelimet

Puhelinasiointi palvelee ma-pe klo 9-12
Lapsiperheet: 09 2353 6013
Aikuisten sosiaalityö: 040 167 9215
Ikääntyneiden palvelut: 09 2353 6014

Lisätiedot medialle

Sosiaalityön päällikkö Hanna Kaunisto, puh. 050 469 8503, hanna.kaunisto@sipoo.fi

Kirjastoauto

Porvoon kirjastoauto kulkee Sipoon kouluihin ja päiväkoteihin joka perjantai. Ajamme kahta eri reittiä vuorotellen. Kirjastovirkailija Sipoosta on mukana bussissa.

Kirjastoauton ajot perjantaisin: 2.9.2022–26.5.2023

Pyydämme, että vierailette kirjastoautossa yksi ryhmä kerrallaan.

Ilmoitamme mahdollisista aikataulun poikkeuksista kirjastoauton omalla sivulla!

Varaukset kirjastoautoon Sipoon reiteillä:

  1. Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.
  2. Etsi ja valitse aineisto, jonka haluat varata.
  3. Paina ”Varaa teos”.
  4. Valitse noutopaikaksi ”Sipoon pääkirjasto/Kirjastoauto”. Voit myös täsmentää, miltä kirjastoauton pysäkiltä haluat noutaa varauksesi lisäämällä tieto kenttään ”Kirjastoauton pysäkki”.
  5. Paina ”Lähetä varauspyyntö”.

 

Yhteystiedot: paakirjasto@sipoo.fi, 09 2353 6003

Sipoon uusi tapahtumakalenteri

Kirjaston tapahtumat löydät täältä: https://www.sipoo.fi/fi/tapahtumat

Verkkokirjasto

Verkkokirjaston löydät osoitteessa helle.finna.fi

Helle-verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa.

Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse:
(09) 2353 6003
paakirjasto@sipoo.fi
soderkulla.kirjasto@sipoo.fi