Kirjasto

Sipoossa on kaksi kirjastoa: Sipoon pääkirjasto Nikkilässä ja Söderkullan kirjasto. Kirjasto on kaikille avoin ja sen käyttö on maksutonta. Myös koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Sipoon kirjasto on osa 12 kunnan kirjaston Helle-kirjastokimppaa. Kirjaston aineistoa voit hakea Helle-kirjastojen yhteisestä verkkokirjastosta. Verkkokirjastossa voit myös uusia lainoja, tehdä varauksia ja tarkistaa tietosi. Verkkokirjaston löydät osoitteesta https://helle.finna.fi.

Kuva: Paola Dadda

Hae näyttelytilaa Sipoon pääkirjastossa vuodelle 2023

Haluatko pitää näyttelyn Sipoon pääkirjaston näyttelytilassa vuonna 2023? Täytä lomake ja lähetä se postise tai sähköpostise meille!

Sipoon pääkirjaston näyttelyaikoja kuvataiteeseen vuodelle 2023 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät lokakuun 31. päivään 2022 mennessä.  Toiminnasta vastaa Sipoon kirjastopalvelut. Kirjastopalveluiden tuottaja vastaa pääkirjaston näyttelytilan järjestelyistä. Hakemukset toimitettava ennen maaliskuun loppua (31.10.2022).

Näyttelytilan hakemus voi lähettää sähköpostitse (paola.dadda-lonnstrom@sipoo.fi) tai postitse:

Sipoon kirjaston näyttelytila/ Hakemus
Pohjoinen koulutie 2
04310 Sipoo

Viimeisen palautuspäivän postileima hyväksytään.

Jos haluat että hakemusmateriaali palautetaan, liitä tarvittavilla postimerkeillä varustettu palautuskuori osoitetietoineen.

Lisää tietoa antaa Kirjastopalveluiden tuottaja Paola Dadda: paola.dadda-lonnstrom@sipoo.fi.

Kirjaston ääniteatteri

Zacharias Topeliuksen syntymäpäivän kunniaksi 14.1.2021 Sipoon kirjastossa nauhoitettiin ääniteatteri, joka on ”Lintu Sininen” -tarinan kolmas näytös (”Topeliuksen kauneimmat näytelmät”). Toivottavasti nautitte siitä!

Haluamme lämpimästi kiittää Viljo Tarkiaisen tekijänoikeuksien edunvalvojia myöntämästään luvasta hyödyntää ”Topeliuksen kauneimmat näytelmät” -julkaisussa olevaa tekstiä.
Tarinan ääninäyttelijöinä olivat Sipoon kirjaston työntekijät Katja Kononoff, Linda Åkerlund ja Paola Dadda.

Meillä on myös muita ääniteatteriesityksiä! Kuuntele ne kaikki YouTuben soittolistalla!

Kirjaston virtuaalinen esittelykierros

Sipoon tapahtumakalenteri

Kirjaston tapahtumat löydät täältä: https://www.sipoo.fi/fi/tapahtumat

Verkkokirjasto Helle

Verkkokirjaston löydät osoitteessa helle.finna.fi.

Helle-verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa.

Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse:
(09) 2353 6003
paakirjasto@sipoo.fi
soderkulla.kirjasto@sipoo.fi