Perusopetus

Sipoossa oppija, aktiivisuus, osallisuus ja elinikäisen oppimisen ilo ovat kaiken toiminnan keskiössä. Keskitymme hyvään ja löydämme sen kaikista ja kaikesta. Toimimme kekseliäästi, avoimesti ja palvelualttiisti suhteessa ihmisiin, asioihin sekä uusiin toimintatapoihin ja oppimisympäristöihin. Sipoossa arvostamme moninaisuutta, kulttuurista osaamista ja monikielisyyttä.

Perusopetusta annetaan vuosiluokilla 1–9. Sipoon kunnassa on vuosiluokkien 1–6 peruskouluja, ruotsinkielinen yläkoulu vuosiluokille 7–9 sekä suomenkieliset yhtenäiskoulut Söderkullassa ja Nikkilässä.

Kouluun ilmoittautuminen lukuvuosi 2024-2025

Kouluun ilmoittautuminen 

Kouluun ilmoittaudutaan Sipoossa 21.11.–10.12.2023. Huoltajat vahvistavat lapselle osoitetun koulupaikan tai vaihtoehtoisesti hakevat toissijaista koulupaikkaa sähköisesti Wilmassa osoitteessa https://sipoo.inschool.fi 

Huoltaja, jonka lapsi on esiopetuksessa Sipoon kunnallisessa esiopetuksessa tai Sipoossa toimivassa yksityisessä esiopetuspaikassa, vahvistaa koulupaikan 21.11.–10.12.2023 välisenä aikana Wilmassa. 

 Ne esiopetusikäisten lasten huoltajat, joilla ei ole Sipoon kunnan Wilma-tunnuksia, saavat kirjeen kotiin viikolla 47. Kirjeessä on tieto lapsen osoitteen mukaisesta ensisijaisesta koulupaikasta ja ohjeet paikan vastaanottamiseksi. 

Kouluun ilmoittautuminen Wilmassa 

Kouluun ilmoittautumiseen tarkoitettu lomake löytyy Wilman etusivun yläreunassa olevan menu-valikon (kolme viivaa) alta otsikolla ”Lomakkeet”. Lomake on käytettävissä vain silloin, kun Wilmaan kirjautuu selaimen kautta. Mikäli teillä ei ole Sipoon Wilma-tunnuksia tai teillä on Wilman käyttäjätunnusten kanssa ongelmia, voitte olla yhteydessä Wilma-helpdeskiin, wilma.helpdesk(at)sipoo.fi. 

Jos olette juuri muuttaneet/muuttamassa Sipooseen 

Jos lapsi ei ole ollut kirjoilla Sipoossa, mutta haluaa aloittaa koulun Sipoossa, tulee huoltajan ilmoittaa lapsi kouluun Sipoon kunnan kotisivuilla Oma asiointi -palvelussa. Valitse palvelussa ”Koulutus” ja sieltä ”Perusopetukseen ilmoittautuminen kuntaan muuttaville”. Oma asiointi –palvelua voi käyttää myös, jos Wilma-tunnukset puuttuvat. 

Kouluihin tutustumiset järjestetään loppukeväästä. Asiasta tiedotetaan Wilman kautta. 

Lähikoulupäätös ja mahdollisen toissijaisen koulupaikan hakeminen 

Lähikoulupäätös annetaan tiedoksi Wilmassa helmi- /maaliskuun aikana. Mahdollista toissijaista koulupaikkaa tulee hakea 31.3.2024 mennessä ja päätökset näistä tehdään huhtikuun aikana. Seuraava mahdollisuus hakea toissijaista koulupaikkaa on 31.5.2024 mennessä ja näistä koulupaikoista päätetään kesäkuun aikana. 

Hakeminen aamu- ja iltapäivätoimintaan 

Hakuaika aamu- ja iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi 2024-2025 on 19.3.–5.4.2023. Hakemuslomake täytetään Wilmassa. Lisätietoja: https://www.sipoo.fi/palvelu/perusopetuksen-aamu-ja-iltapaivatoiminta/ 

Koulukuljetus 

Koulukuljetusoikeutta lukuvuodelle 2024-2025 haetaan 1.3.–17.3.2024 Wilmasta löytyvällä lomakkeella. Lisätietoja hakemisesta ja koulukuljetusperiaatteista: https://www.sipoo.fi/palvelu/koulukuljetus/ 

Esiopetukseen ilmoittautuminen 

Esiopetukseen ilmoittaudutaan Daisy-järjestelmän kautta ja varhaiskasvatuspalvelut tiedottavat tästä erikseen. 

Lisätietoja kouluun ilmoittautumisesta: Johdon assistentti Mikaela Hutukka, puh. 040 1914293, mikaela.hutukka(at)sipoo.fi