Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sipoo.fi -verkkopalvelua. Sipoon kunta pyrkii takaamaan sipoo.fi -verkkopalvelun saavutettavuuden digitaalisten palveluiden tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Sipoon kunnan verkkopalvelu ei ole kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukainen. Uusi sipoo.fi -verkkopalvelu julkaistiin 8.12.2020. Verkkopalveluun tehtiin saavutettavuusauditointi joulukuussa 2020. Auditoinnissa havaittiin joitakin saavutettavuuspuutteita, jotka ovat arvioitavana ja korjataan alkuvuoden 2021 aikana. Saavutettavuustyö asiakirjojen osalta on myös käynnissä.

Löydät Sipoon kunnan kaikki palvelut ja tiedot asiointitavoista saavutettavassa muodossa suomi.fi:stä.

Voit tarvittaessa pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta kirjaamo@sipoo.fi tai puhelimitse +358 9 2353 6000.

Videosisällöt

Valtuuston kokoukset lähetetään suorana lähetyksenä YouTubessa Sipoon kunnan kanavalla. Kokoukset ovat katsottavissa samassa osoitteessa myös jälkikäteen. Kokousten suoraa lähetystä tai tallenteita ei tekstitetä. Resurssien rajallisuuden vuoksi arvioimme tällä hetkellä, että saavutettavuusvaatimuksen täyttäminen tältä osin muodostaa suhteettoman suuren taakan. Valtuuston kokousten esityslistat ja pöytäkirjat ovat luettavissa verkossa.

Kunnan verkkopalvelu ja sosiaalisen median kanavat sisältävät myös tekstittämättömiä videosisältöjä, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Sosiaalisen median kanavat

Sipoon kunta käyttää verkkoviestinnässään myös sosiaalisen median kanavia. Käytössä ovat Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube. Pyrimme tuottamaan saavutettavia sosiaalisen median verkkosisältöjä 23.9.2020 lähtien niiltä osin, kuin se on valituissa kanavissa mahdollista.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme?

Otamme mielellämme vastaan palautetta sipoo.fi-verkkopalvelun saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Antamalla palautetta
Jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa.
Sähköpostitse kirjaamo@sipoo.fi
Puhelimitse +358 9 2353 6000
Postitse Sipoon kunta, PL 7, 04131 SIPOO

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000