Sipoon opisto

Opistossa voit lisätä tietojasi ja taitojasi, kouluttaa itseäsi ja rikastuttaa vapaa-aikaasi. Opetus tapahtuu joko suomen- tai ruotsin kielellä, tai kurssit ovat kaksikielisiä. Kurssit ovat avoimia kaikille koulutustaustasta riippumatta. SSipoon opisto on osa kunnan Arki- ja vapaa-aika toimialaa.​ Opistoa ylläpitää Sipoon kunta ja opetusta valvoo Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Sipoon opiston tavoitteena on olla alueen opistojen halutuin. Vahvuuksiamme ovat kaksikielisyys, joustavuus ja tekemisen tahto. Tuemme yksilöiden kehittymistä ja kykyä toimia erilaisissa yhteisöissä kannustaen elinikäiseen oppimiseen. Olemme ylpeitä hienosta, ennakkoluulottomasta ja aidon kaksikielisestä opistostamme ja haluamme kehittää toimintaamme jatkossakin palvelemaan paremmin kaikkia asiakasryhmiämme. Siihen tarvitsemme sinua, hyvä lukija. Kerro meille kurssi-ideasi, osallistu kurssille, anna risuja ja ruusuja tai tule meille tuntiopettajaksi jakamaan omaa osaamistasi.

Olet lämpimästi tervetullut!

Sipoon opiston tarina

Sipoon opiston tarina alkaa jo 60 vuoden takaa. Sibbo ungdomsförbund teki jo 1960-luvun alussa aloitteen kansalaisopiston perustamisesta Sipooseen, mutta vasta vuonna 1965 tehtiin kunnanvaltuustossa aloite asian laittamisesta vireille. Asiaa valmistelemaan asetettiin toimikunta, joka suositti perustettavaksi kaksi erillistä opistoa: isompi ruotsinkielinen opisto sekä erillinen suomenkielinen opisto huomioimaan silloisen suomenkielisen vähemmistön tarpeita. Kunnallisvaalivuoteen 1968 mennessä asia oli kypsynyt päätöksenteon asteelle ja kunnanhallitus yksimielisesti esitti kunnanvaltuustolle kahden kansalaisopiston perustamista Sipooseen. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti ja 9.4.1968 päätti kunnanvaltuusto Sipoon suomalaisen kansalaisopiston ja Sibbo svenska medborgarinstitutin perustamisesta. Asiassa uhkasi vielä tulla mutkia matkaan, sillä suomenkielisiä ei kunnassa ollut riittävää määrää silloisen kouluhallituksen linjaukseen nähden, mutta lopulta opetusministeriö siunasi ajatuksen ruotsinkielisen opiston osalta 8. kesäkuuta ja suomenkielisen osalta 20. kesäkuuta vuonna 1968. Tällä jaolla toimintaa järjestettin yli kolme vuosikymmentä, kunnes uuden vuosituhannen kynnyksellä, 1. elokuuta 1999 Sipoon suomalainen kansalaisopisto ja Sibbo svenska medborgarinstitut yhdistettiin yhdeksi kaksikieliseksi Sipoon kansalaisopistoksi. Sipoon opistoksi nimi muutettiin 2018 opiston täyttäessä 50 vuotta.

Sipoon opisto – Ennakkoluuloton edelläkävijä