Sipoon maisemapellot

Sipoon kunta ylläpitää maisemapeltoja Nikkilässä, Söderkullassa ja Vaahteramäessä. Nikkilän maisemapellot sijaitsevat Jokilaakson puistoalueen ja Itäisen Jokipuiston tuntumassa Runeberginkujan varrella. Söderkullan maisemapellot ovat Hansaksenkaaren, Hansaksentien ja Söderkullantien tuntumassa, eli Söderkullan kartanoa vastapäätä. Nikkilän ja Söderkullan pelloilla kasvaa auringonkukkaa ja hunajakukkaa. Vaahteramäen auringonkukkapelto sijaitsee Muuntajantiellä.

Kunnan maisemapelloilta voit poimia auringonkukkaa ja hunajakukkaa kohtuudella mukaan kotiin vietäväksi. Poimiminen omaan käyttöön on maksutonta. Auringonkukat kukoistavat kesän lopusta alkusyksyyn, mutta niiden huippukukinta-aika kestää vain muutaman viikon.

Toimi näin

  • Lähimmän maisemapellon sijainnin kartalla voit tarkastaa oheisista karttalinkeistä. Olethan tarkka siitä, että ihastelet ja poimit kukkia ainoastaan kunnan maisemapelloilta, etkä eksy yksityisille pelloille.
  • Vältäthän kukkien tallomista liikkuessasi maisemapelloilla, jotta iloa kukista riittäisi mahdollisimman monelle.
  • Jos saavut nauttimaan kukkaloistosta autolla, muistathan pysäköidä autosi turvallisesti ja sallituille pysäköintipaikoille muuta liikennettä häiritsemättä.