Ruokapalvelut

Sipoon kunnan ruokapalvelut valmistaa ja jakelee ruokaa kouluihin, päiväkoteihin ja kunnan henkilöstöravintola Kuntalaan. Ateriat valmistetaan paikan päällä Sipoossa kahdessa valmistuskeittiössämme. Ruokapalvelun tavoitteena on tuottaa laadukkaita ateriapalveluita kaikille asiakasryhmille vauvasta työikäisiin. Ruokapalvelut edistävät kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia noudattamalla eri asiakasryhmien ravintosuosituksia ja ohjaamalla terveellisten valintojen tekemiseen arjessa.

Sipoon kunnan ruokapalveluissa noudatamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia niin koulu- kuin päiväkotiruokailussakin. Olemme mukana Portaat Luomuun ohjelmassa portaalla kolme. Pyrimme myös hankkimaan elintarvikkeemme mahdollisimman läheltä, esim. kuivatut herneet ja ohrasuurimot tuotetaan lähitilalla. Pääsääntöisesti kaikki käyttämämme maitotaloustuotteet, lihat, siipikarjatuotteet sekä einekset ovat alkuperältään kotimaisia. Käyttämämme kala ja kalatuotteet ovat pääsääntöisesti MSC- ja sydänmerkittyjä ja osittain kotimaista alkuperää. Juuresten, hedelmien ja vihannesten kotimaisuusaste riippuu sesongista. Pasta ja riisi on tummaa tai kokojyvää. Salaatit tarjoamme komponentteina, joista jokainen asiakas voi itse koostaa mieleisensä salaattiannoksen.

Noudatamme kahdesti vuodessa vaihtuvaa kuuden viikon kiertävää ruokalistaa ja huomioimme toiminnassamme myös juhlapyhät ja erilaiset ruokateemat. Ruokalista julkaistaan kolmeksi viikoksi kerrallaan.