Ruokapalvelut

Sipoon kunnan ruokapalvelut valmistaa ja jakelee ruokaa kouluihin, päiväkoteihin, kunnan henkilöstöruokaloihin sekä ikäihmisille. Ruokapalvelun tavoitteena ja lähtökohtana, on tuottaa laadukkaita ateriapalveluita kaikille asiakasryhmille. Ruokapalvelu palvelee asiakkaita kaikissa elämänkaaren vaiheissa. Ruokapalvelut edistävät kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia noudattamalla eri asiakasryhmien ravintosuosituksia ja ohjaamalla terveellisten valintojen tekemiseen arjessa.

Sipoon kunnan ruokapalvelussa noudatamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia, niin koulu-, päiväkoti-, kun vanhustenruokailussakin. Olemme mukana Portaat Luomuun ohjelmassa, nyt portaalla kolme. Pyrimme myös hankkimaan elintarvikkeemme mahdollisimman läheltä. Pääsääntöisesti kaikki käyttämämme maitotaloustuotteet, lihat, siipikarjatuotteet sekä einekset ovat alkuperältään kotimaisia. Myös kala ja kalatuotteet, joita käytämme, ovat pääsääntöisesti MSC- ja sydänmerkittyjä. Osa kaloista on kotimaista alkuperää. Juuresten, hedelmien ja vihannesten kotimaisuusaste riippuu sesongista. Pasta ja riisi jota käytämme, on tummaa tai kokojyvää. Salaatit tarjoamme komponentteina, jotta jokainen voi itse koostaa mieleisensä salaattiannoksen.

Ruokalistamme tehdään aina kuudeksi viikoksi kerrallaan, jolloin voimme huomioida erilaiset pyhät sekä sesonkien tuomat vaihtelut. Ruokalista julkaistaan kolmeksi viikoksi kerralla.

Ruokapalvelut on toiminnallisesti keskitetty 3 valmistuskeittiöön.

Jakelukeittiöitä on 23.