Matkailijalle

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa sinulle, joka suunnittelet vierailua Sipoossa.

Saapuminen Sipooseen

Sipoo on Helsingin tuntumassa sijaitseva kaksikielinen kunta, jolla on kolme keskusta: Etelässä Söderkulla, Pohjoisessa Talma ja kuntakeskus Nikkilä Keski-Sipoossa. Sipoo sijaitsee noin 30 minuutin automatkan päässä sekä Helsingin keskustasta että Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja Vuosaaren satamasta. Porvooseen on Nikkilästä matkaa 30 minuuttia ja Söderkullasta noin 20 minuuttia.

Julkisella liikenteellä ja taksilla

Sipoo kuuluu HSL:ään (Helsingin seudun liikenne). HSL:n linja-autoilla pääset kätevästi Helsingin keskustasta Sipooseen. Helsingistä Sipooseen liikennöivät muun muassa bussilinjat 785, 788, 786, 787, 848 ja 841. Bussiyhteyksiä kulkee myös Söderkullan, Nikkilän ja Talman välillä. HSL:n internetsivuilla voit hakea sinulle sopivaa reittiä suoraan määränpäähäsi siitä osoitteesta, missä olet.

Junalla kulkiessa lähimpänä Sipoota on Keravan asema, josta on linja-autoyhteyksiä Sipooseen tai josta voi ottaa taksin Sipooseen. Voit matkustaa HSL:n lähijunayhteydellä ja linja-autoyhteydellä samalla lipulla.

Sipoossa saat tilattua taksin seuraavista numeroista:

  • Nikkilä: (09) 1066 4130
  • Söderkulla: (09) 1066 1150
  • Ennakkotilaus: 0100 7300

Omalla tai vuokratulla autolla

Sipooseen pääsee kätevästi autolla moottoriteitä E75 (Lahdenväylä) ja E18 (Porvoonväylä). Sipoossa on helppoa ja turvallista liikkua autolla, ja myös maksuttomia pysäköintipaikkoja on hyvin tarjolla useimmissa paikoissa. Autoiluun reittiohjeita voit hakea esimerkiksi Fonectasta tai Google Mapsistä.

Auto on helppo vuokrata esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai Helsingin keskustasta, missä molemmissa sijaitsee lukuisia autovuokraamoita. Myös Sipoosta voi vuokrata auton vuokraauto.com.

Pysäköintialueita Nikkilässä: Esimerkiksi Iso Kylätie 18 ja 20, Jussaksentie 14, Mixintie

Pysäköintialueita Söderkullassa: Esimerkiksi Opintie, Keskustatie

Tankkauksen tarpeeseen

Jos auton tankki uhkaa tyhjentyä, pääset tankkaamaan useissa paikoissa Sipoossa. Polttoainetta saat tankattua esimerkiksi seuraavissa osoitteissa:

  • Jokivarrentie 29
  • Pornaistentie 19
  • Torpantie 2
  • Eriksnäsintie 131
  • Amiraalintie 2
Asukkaita yli 21 000, Maapinta-ala 340 km², Järviä 3 km², Merialueita 356 km²

Hyödyllistä tietoa

Hätätilanteessa ja sairaustapauksissa

Hätänumero Suomessa on 112. Hätänumerosta saat apua akuutissa hätätilanteessa.

Sipoossa sijaitsee kunnallinen terveyskeskus, joka sijaitsee Nikkilässä osoitteessa Jussaksentie 14. Päivystysluonteisissa asioissa voi olla yhteydessä Nikkilän terveysasemaan puhelimitse numerossa 09 2353 6001 ma–to klo 8–17 ja pe klo 8–16.

Ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys hoidetaan Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä. Soita aina ensin numeroon 019 548 2551. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Apteekit Sipoossa

Apteekkeja on Sipoossa sekä Nikkilän keskustassa että Söderkullan keskustassa. Löydät apteekit esimerkiksi osoitteista: Terveystie 2, Söderkulla ja Iso Kylätie 20, Nikkilä.

Ruokakaupat Sipoossa

Sipoossa on useita ruokakauppoja. Nikkilän keskustassa löydät ruokakaupat Kaskiniitynkujalta. Söderkullan keskustassa ruokakauppoja on Amiraalinkujalla ja Rautatiekujalla.

Esitteet ja kartat

Voit ladata esitteen tai kartan tietokoneellesi ja halutessasi tulostaa sen. Kartat ovat saatavilla myös painettuina muun muassa kunnan asiakaspalvelupisteillä.