Joukkoliikenne

Sipoon joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL, jonka jäsenkuntia ovat Sipoon lisäksi Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Tuusula ja Siuntio. Yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa HSL järjestää myös monta Sipoon läpi kulkevaa bussivuoroa.

Pörtö Line huolehtii Sipoon saariston koulu- ja kelirikkoliikenteestä samoin kuin työssäkäyntiliikenteestä vuoden ympäri.

Toimi näin

HSL-alue

HSL:n liput kelpaavat Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Tuusulan, Kirkkonummen ja Siuntion joukkoliikenteessä. Lippuja voi käyttää busseissa, lähijunissa, raitiovaunuissa, metrossa ja Suomenlinnan lautalla. Voit vaihtaa lipun voimassaoloaikana kulkuvälineestä toiseen. HSL-alueella on neljä vyöhykettä, jotka on nimetty kirjaimin ABCD. Osta lippu kaikille niille vyöhykkeille, joiden kautta kuljet. Kausilippu sopii säännöllisesti matkustavalle.

Satunnaisille matkoille voit ostaa arvolipun HSL-kortin arvolla liikennevälineissä olevilta kortinlukijoilta tai kertalipun. Kertalipun voit ostaa HSL-sovelluksella, automaatista, monista kioskeista ja marketeista. Bussinkuljettajat eivät toistaiseksi myy lippuja koronavirustilanteen vuoksi. U-liikenteen busseissa ei yleensä myydä HSL:n kertalippuja, vaan ainoastaan liikennöitsijöiden omia lippuja, joilla ei voi vaihtaa HSL:n joukkoliikenteeseen. U-liikenteen busseihin voi kuitenkin vaihtaa kaikilla HSL:n lipuilla.

Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalippu

Sipoo on 1.8.2021 alkaen osa Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalippualuetta. Lippu kelpaa matkustaessa esimerkiksi Sipoon ja Pornaisten, Järvenpään tai Porvoon välillä. Lippu ei kelpaa HSL-alueen sisäisillä matkoilla. Matkahuollon Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalipulla voi matkustaa Keski- ja Itä-Uudenmaan alueella sekä Kanta-Hämeen alueella seuraavien kuntien alueella: Askola, Hausjärvi, Hyvinkää, Janakkala, Järvenpää, Lapinjärvi, Loppi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Riihimäki, Sipoo ja Tuusula. Lipputuote ladataan Matkahuollon matkakortille, jonka voi hankkia Matkahuollosta tai Matkahuollon Matkakorttikaupasta.

Kertalippu sopii yksittäisille matkoille ja satunnaiseen matkustamiseen. Kertaliput voit ostaa Matkahuollon verkkokaupasta, mobiilisovelluksesta ja Matkahuollon palvelupisteistä.

Verkkoasiointi