Joukkoliikenne

Sipoon joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL, jonka jäsenkuntia ovat Sipoon lisäksi Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Tuusula ja Siuntio. Yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa HSL järjestää myös monta Sipoon läpi kulkevaa bussivuoroa.

Pörtö Line huolehtii Sipoon saariston koulu- ja kelirikkoliikenteestä samoin kuin työssäkäyntiliikenteestä vuoden ympäri.

Toimi näin

HSL-alue

HSL:n liput kelpaavat Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Tuusulan, Kirkkonummen ja Siuntion joukkoliikenteessä. Lippuja voi käyttää busseissa, lähijunissa, raitiovaunuissa, metrossa ja Suomenlinnan lautalla. Voit vaihtaa lipun voimassaoloaikana kulkuvälineestä toiseen. HSL-alueella on neljä vyöhykettä, jotka on nimetty kirjaimin ABCD. Osta lippu kaikille niille vyöhykkeille, joiden kautta kuljet. Kausilippu sopii säännöllisesti matkustavalle.

Satunnaisille matkoille voit ostaa arvolipun HSL-kortin arvolla liikennevälineissä olevilta kortinlukijoilta tai kertalipun. Kertalipun voit ostaa HSL-sovelluksella, automaatista, monista kioskeista ja marketeista. Bussinkuljettajat eivät toistaiseksi myy lippuja koronavirustilanteen vuoksi. U-liikenteen busseissa ei yleensä myydä HSL:n kertalippuja, vaan ainoastaan liikennöitsijöiden omia lippuja, joilla ei voi vaihtaa HSL:n joukkoliikenteeseen. U-liikenteen busseihin voi kuitenkin vaihtaa kaikilla HSL:n lipuilla.

Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalippu

Sipoo on 1.8.2021 alkaen osa Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalippualuetta. Lippu kelpaa matkustaessa esimerkiksi Sipoon ja Pornaisten, Järvenpään tai Porvoon välillä. Lippu ei kelpaa HSL-alueen sisäisillä matkoilla. Matkahuollon Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalipulla voi matkustaa Keski- ja Itä-Uudenmaan alueella sekä Kanta-Hämeen alueella seuraavien kuntien alueella: Askola, Hausjärvi, Hyvinkää, Janakkala, Järvenpää, Lapinjärvi, Loppi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Riihimäki, Sipoo ja Tuusula. Lipputuote ladataan Matkahuollon matkakortille, jonka voi hankkia Matkahuollosta tai Matkahuollon Matkakorttikaupasta.

Kertalippu sopii yksittäisille matkoille ja satunnaiseen matkustamiseen. Kertaliput voit ostaa Matkahuollon verkkokaupasta, mobiilisovelluksesta ja Matkahuollon palvelupisteistä.