Joukkoliikenne

Sipoon joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Lisäksi Sipoossa on muuta linja-autoliikennettä.

Toimi näin

Helsingin seudun liikenne (HSL)

Sipoon joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). HSL:n jäsenkuntia ovat Sipoon lisäksi Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Tuusula ja Siuntio. HSL:n liput kelpaavat HSL:n järjestämässä liikenteessä jäsenkuntien alueella.

Sipoosta on linja-autoliikennettä mm. Söderkullasta Porvooseen HSL:n U-linjoina. U-linjat ovat linjoja, jotka tulevat HSL-alueen ulkopuolelta, mutta joilla kelpaavat HSL:n liput, jos matka alkaa ja päättyy HSL-alueen sisällä. Jos matka alkaa HSL-alueen ulkopuolelta tai suuntautuu HSL-alueen ulkopuolelle, käytetään liikennöitsijän omia lippuja koko matkalle. Jos matkustat liikennöitsijän omalla lipulla, et voi vaihtaa sillä HSL:n muihin liikennevälineisiin. Löydät U-tunnukset joko bussin etulasista tai keulasta.

Lisätietoja esimerkiksi aikatauluista ja reiteistä, lippujen hinnoista ja myyntipisteistä löydät HSL:n sivuilta tai HSL-sovelluksesta.

Joukkoliikennettä, aikatauluja ja lippujärjestelmää koskevissa asioissa lähetä palautetta HSL:n sähköisen palautelomakkeen kautta tai ole yhteydessä HSL:n asiakaspalveluun.

Muu linja-autoliikenne

Yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja naapurikuntien kanssa järjestettynä Sipoosta on linja-autoliikennettä esimerkiksi Nikkilästä Pornaisiin ja Porvooseen sekä Söderkullasta Porvooseen.

Lisätietoa esimerkiksi reiteistä, aikatauluista, lippujen hinnoista ja palvelupisteistä saat Matkahuollon sivuilta tai Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjalipuilla voi matkustaa Keski- ja Itä-Uudenmaan alueella sekä Kanta-Hämeen alueella seuraavien kuntien alueella: Askola, Hausjärvi, Hyvinkää, Janakkala, Järvenpää, Lapinjärvi, Loppi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Riihimäki, Sipoo ja Tuusula. Lipuilla voi matkustaa alueeseen kuuluvien kuntien sisällä ja välillä lipulle ostetun kilometrimäärän mukaisia enimmäismatkoja.

Reitteihin, aikatauluihin, lippujen hintoihin ja reklamaatioihin liittyvissä asioissa ole yhteydessä Matkahuollon asiakaspalveluun.

Verkkoasiointi