Koronavirusta esiintyy yhä runsaasti – käytä maskia, sairasta kotona ja ota koronarokotukset!

-Koronavirusepidemian torjuminen on edelleen tärkeää. Vaikka suurimmasta osasta rajoituksia on voitu luopua, on suojautuminen ja hyvä käsihygienia yhä tarpeen. Haluamme muistuttaa sipoolaisia käyttämään maskia, sairastamaan kotona ja ottamaan kaikki heille suositellut koronarokotusannokset, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opetus- ja lapsiryhmiä voidaan jatkossa yhdistää tarvittaessa ja eri ryhmille voidaan järjestää yhteistä toimintaa. Huoltajille suositellaan maskin käyttöä, kun he käyvät koulun tai varhaiskasvatuksen sisätiloissa.

Sama koskee asiointia kunnan muissa sivistyspalveluissa, kuten kirjastoissa tai nuorisotiloissa. Niissä asioiville suositellaan maskin käyttöä. Sen sijaan kunnan sosiaali- ja terveyspalveluissa asioivilta edellytetään maskin käyttöä edelleen, ellei sille ole terveydellistä estettä.

Muilta osin koronarajoituksista on pitkälti luovuttu. Yleisötilaisuuksia saa järjestää vapaasti. Uudenmaan alueella voimassa ollut määräys asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä on päättynyt tiistaina 15.3.2022. Tosin edelleen on voimassa laki, jonka mukaan asiakastiloista vastaavien toimijoiden on esimerkiksi järjestettävä asiakkaiden oleskelu väljästi ja tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Linkit:

Sipoon ohjeet koronatestauksesta ja testiin hakeutumisesta eri tilanteissa
Sipoon ohjeet koronavirukseen sairastuneelle
Tietoa koronarokotuksista Sipoossa

 

Viimeksi muokattu 18.03.2022