Koronarokotukset

1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue. Saat tiedot  koronaviruksesta ja koronarokotuksista jatkossa hyvinvointialueen verkkosivuilta: itauusimaa.fi.

Keitä rokotetaan Sipoossa nyt? Montako annosta minulle suositellaan?

Koronarokotteita annetaan Sipoossa kansallisten suositusten mukaisesti. Suositeltu rokoteannosmäärä ja annosväli vaihtelevat ja riippuvat muun muassa henkilön iästä, mahdollisesta taudin sairastamisesta ja siitä, kuuluuko hän johonkin koronavirustaudin riskiryhmään.

Alta voit tarkistaa klikkaamalla auki otsikon, mitä juuri sinulle tai lapsellesi suositellaan.

Olen sairastanut koronavirustaudin

Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos olet sairastanut taudin, laske silloin se yhdeksi saaduksi rokoteannokseksi, kun tarkastelet sinulle muuten suositeltuja rokoteannosmääriä.

Huomaathan kuitenkin, että koronavirustartunnan ja sitä edeltäneen rokoteannoksen välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Olen täyttänyt 65 vuotta tai olen yli 18-vuotias riskiryhmäläinen tai olen voimakkaasti immuunipuutteinen yli 12-vuotias

Sinulle suositellaan tänä syksynä uutta koronan tehosterokoteannosta, kun edellisestä rokotuksestasi tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Uutta tehosteannosta suositellaan sinulle joka tapauksessa riippumatta siitä, montako annosta olet aiemmin saanut tai monestiko olet mahdollisesti sairastanut koronan.

Olen 60–64-vuotias, enkä kuulu koronan riskiryhmiin

Sinulle suositellaan neljää koronarokoteannosta. Neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokoteannoksestasi on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Olen 18–59-vuotias, enkä kuulu koronan riskiryhmiin

Sinulle suositellaan kolmea koronarokoteannosta. Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksestasi on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Olen 12–17-vuotias riskiryhmäläinen

Sinulle suositellaan kolmea koronarokoteannosta. Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksestasi on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Olen 12–17-vuotias, enkä kuulu koronan riskiryhmiin

Sinulle suositellaan kahta koronarokoteannosta. Toinen rokoteannos annetaan 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta.

Olen 5–11-vuotias

Jos olet perusterve, sinulle ei enää suositella lainkaan koronarokotuksia, mutta jo aiemmin aloitettu rokotussarjasi voidaan täydentää loppuun saakka.

THL:n uuden suosituksen mukaan 5–11-vuotiaat, joilla on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus, voivat hyötyä rokotusten perussarjasta yksilölliseen harkintaan perustuen. Toinen rokoteannos annetaan 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta.

Huomaathan, että lapsen rokotuspäätökseen tulee olla kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa esimerkiksi tämän linkin lomakkeella mukaan toiselle huoltajalle rokotukseen tullessa. Alempana tällä verkkosivulla on kerrottu tarkemmin siitä, minkälainen todistus toisen huoltajan suostumuksesta kelpaa.

 

Koronarokotusten ajanvaraus

Ajanvaraus netissä

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa.

Ajanvaraus puhelimitse

Huom! Puhelinajanvarauksessa koronarokotuksiin on ajoittain ruuhkaa.  Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi.

Jos ajanvaraus internetissä ei ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 019 5600 600 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoitto.

(Aika Novavaxin koronavirusrokotteeseen Porvooseen on varattava etukäteen soittamalla Porvoon koronarokotusten ajanvarausnumeroon 040 145 5000. Novavaxin rokotetta ei ole mahdollista varata sähköisen ajanvarauksen kautta, eikä sitä anneta walk in -rokotuksissa tai Sipoon rokotuspisteillä.)