Sipoon kunta jatkaa tiukennettuja koronavirusrajoituksia ja suosituksia tammikuun loppuun

-Koronavirustartuntoja on edelleen tullut ilmi runsaasti Uudellamaalla ja Sipoossakin on todettu useita joka viikko, eikä epidemiatilanne salli vielä rajoitusten purkamista. Epidemiatilannetta seurataan tarkasti ja rajoituksia säädetään sen mukaisesti, kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa siis esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa 31. tammikuuta asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 31.1.2021 asti. Kunnan julkiset sisätilat pidetään suljettuna nuorisotiloja lukuun ottamatta 31.1.2021 asti.

Lukiot ja toiseen asteen oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa. Kunta kuitenkin arvioi uudelleen ensi viikon loppupuolella, voidaanko ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien lukiolaisten opetusta järjestää osittain läsnäopetuksena. Yläkouluissa jatketaan Sipoossa toistaiseksi lähiopetusta kasvomaskisuositus ja hygieniaohjeet huomioiden.

Myös Sipoon opisto jatkaa etäopetusta siltä osin, kun opetusta on järkevää järjestää etänä. Poikkeuksena alle 15-vuotiaiden toimintaa ja pitkäaikaistyöttömille sekä maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia jatketaan yhä lähiopetuksena.

Aikuisten ryhmäharrastuksia suositellaan edelleen keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa. Lasten ja nuorten, eli alle 20-vuotiaiden, ryhmäharrastuksia voi järjestää ulkona turvavälein, mutta ei sisätiloissa. Kunta suosittelee edelleen, että myös yksityiset toimijat, kuten yritykset, sulkisivat yleisölle tai asiakkaille avoimet liikunnan ja vapaa-ajan sisätilansa sekä noudattaisivat ryhmäharrastuksia koskevia suosituksia.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuilta. Lisäksi saat tietoa alueellisista ja valtakunnallisista suosituksista ja rajoituksista HUSin verkkosivuilta, Valtioneuvoston verkkosivuilta ja aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Hakeudu testiin

Pyydämme sipoolaisia edelleen hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Koronarokotukset alkavat Sipoossa

Koronarokotukset käynnistyvät Sipoossa ensi viikon alkupuolella Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla. Ensimmäinen rokote-erä on tarkoitus saada Sipooseen maanantain (11.1.2021) aikana, minkä jälkeen aletaan heti rokottaa sekä kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökuntaa että kunnan ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden asukkaita.

Muihin rokotusryhmiin kuuluvien kuntalaisten ja henkilöstön rokottamisen ajankohdasta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Rokotukset toteutetaan THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä ja aikatauluun vaikuttaa Suomeen saapuvien rokote-erien suurus. Voit lukea lisää koronarokotusten alkamisesta 5.1.2021 julkaistusta tiedotteesta tästä linkistä.

 

 

 

Viimeksi muokattu 07.01.2021