Maskisuositus tiukkenee ja etätöitä suositellaan taas Sipoossa heikentyneen koronavirustilanteen takia

Etätyötä suositellaan laajasti

Työnantajia suositellaan taas järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Jos etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti.

Oppilaille kasvomaskisuositus kuudennelta vuosiluokalta lähtien

Oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa henkilökuntaa koskee vahva kasvomaskiohje sisätiloissa. Perusopetuksessa kasvomaskia suositellaan vahvasti vuosiluokkien 6.-9. oppilaille sisätiloissa. Jos samassa opetusryhmässä on 6. luokkatason oppilaiden lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee maskisuositus koko opetusryhmää. Lukioissa maskisuositus koskee kaikkia opiskelijoita. Oppilaat saavat kasvomaskit käyttöönsä kouluilta maksutta Sipoon kunnan kustantamana niin perusopetuksessa kuin lukioissa. Varhaiskasvatuksessa huoltajia suositellaan käyttämään kasvomaskia, kun he tuovat tai noutavat lastaan sisätiloista.

Maski- ja etätyösuositus ovat voimassa 16.1.2022 saakka ja tulevat voimaan välittömästi. Kunta soveltaa palveluissaan uusia suosituksia mahdollisimman pian siten, että ne ovat käytössä viimeistään maanantaista 29.11.2021 alkaen.

Kasvomaski myös ihmisjoukoissa ulkona

Yleisötilaisuuksissa kasvomaskia suositellaan käytettävän aina sisätiloissa ja myös ulkona tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä, ruuhkaista tai on hankala muuten pitää turvaväliä muihin. Esimerkiksi tulevan lauantain joulun avauksessa suositellaan kaikkien 12 vuotta täyttäneiden käyttävän kasvomaskia sekä ulkona että sisätiloissa. Samoin verkkopelitapahtuma LAN-Partyssa käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan tarkasti käsihygieniasta.

Yleisötilaisuuksia koskevat myös aluehallintoviraston aiemmin antamat rajoitukset. Ne rajoittavat tällä hetkellä seisomakatsomojen henkilömääriä ja yhteislaulutilaisuuksia. Voit lukea tarkemmin yleisötilaisuuksien rajoituksista sipoo.fi:stä tästä linkistä.

Suojaudu virukselta

-Epidemiatilanne Uudellamaalla on heikentynyt jyrkästi ja sairaalakuormitus kasvaa. Uusia tartuntoja on ilmennyt Sipoossakin edeltävän kahden viikon aikana yli seitsemänkymmentä. Tämä tarkoittaa sitä, että Sipoossa on todennäköistä kohdata tavallisessa arkielämässä joku, jolla on koronavirus. Kasvomaskeja käyttämällä voimme torjua viruksen leviämistä. Suosittelen myös erittäin vahvasti kaikkia suojaamaan itseään ja läheisiään rokottautumalla, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Rokottautua voi kätevästi ilman ajanvarausta esimerkiksi tulevan lauantain 27.11. joulun avauksen ja verkkopelitapahtuma LAN-Partyn yhteydessä Enterissä klo 10-14 tai varaamalla itselleen sopivan ajan rokotuspisteelle osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Yli 12-vuotiaista sipoolaisista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88,0 prosenttia, kaksi rokoteannosta on saanut 81,7 prosenttia ja kolme rokoteannosta 5,6 prosenttia. Kolmannet koronarokotukset ovat menossa vakavasti immuunipuutteisilla sekä lisäksi niillä ikäihmisillä ja riskiryhmäläisillä, joiden toisesta rokoteannoksesta on ehtinyt kulua kuusi kuukautta. Yli 80-vuotiaista sipoolaisista kolme rokoteannosta on ehtinyt saada yli 50 prosenttia.

Linkit:

Sipoon koronaviruksen teemasivut
Sipoossa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset
Koronarokotusaika.fi -verkkopalvelu

 

Viimeksi muokattu 26.11.2021