Virtuaalikierros / Itäinen Jokipuisto ja Jokilaakso

Virtuaalikierros Sipoon Itäisessä Jokipuistossa ja Jokilaaksossa vie sinut kotisohvaltasi kesäisiin kulttuurimaisemiin, joissa mielisairaalan aikana ovat olleet hoidossa monet suuren yleisön tuntemat kirjailijat ja runoilijat, kuten Uuno Kailas.

Virtuaalikierroksen on toteuttanut kuvatoimisto Northman VR yhteistyössä kunnan tekniikka- ja ympäristöosaston ja kulttuuripalveluiden työntekijöiden sekä Jokipuisto-seura ry:n kanssa.

Kulttuurikokemuksia kaikkien saataville

Virtuaalikierros tarkoittaa sitä, että voit kulkea vapaasti ympäriinsä virtuaalisessa ympäristössä ja kokea paikan, aivan kuin todella olisit siellä. Olitpa sitten kiinnostunut paikallisesta taiteesta, historiasta tai luontoelämyksistä, Nikkilän kulttuurimaisemiin sijoittuva virtuaalikierros tarjoaa uusia tapoja tutkia jo ennestään tuttuja ja tuntemattomia kohteita.

Kierros sisältää lisäksi runsaasti eri kohteista lisätietoa tarjoavia infopisteitä sekä alueiden lähihistoriasta kertovia vanhoja valokuvia.

Virtuaalikierros soveltuu monipuolisiin käyttötarkoituksiin

Kevään ja kesän 2021 aikana toteutettu virtuaalikierros on kaikille avoin ja maksuton palvelu. Se soveltuu monipuolisuutensa ansioista useisiin eri käyttötarkoituksiin – esimerkiksi paikallisen historiantuntemuksen virkistämiseen tai kouluopetuksen elävöittämiseen. Virtuaalikierros on saatavilla niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

Voit käydä tutustumassa virtuaalikierrokseen missä tahansa ja millä laitteella tahansa. Käyttäjäystävällisintä virtuaalikierroksen selaaminen on kuitenkin vaakasuuntaiselta näytöltä, kuten tabletilta tai tietokoneen näytöltä.

Toimi näin

Pääset tutustumaan virtuaalikierrokseen oheisesta linkistä.

Huomaathan, että Itäisen Jokipuiston alue on nykyään asuinalue ja talot ovat ihmisten koteja. Kunnioitathan asukkaita, ethän mene yksityisille piha-alueille tai porraskäytäviin.

Voit käydä tutustumassa myös Söderkullan kartanon ja Sibbesborgin virtuaalikierrokseen oheisesta linkistä.