Liikunnan tuet ja avustukset

Sipoolaisen liikuntatoiminnan tukemiseen myönnetään vuosittain avustuksia ja stipendejä.

Yhdistykset voivat hakea liikunnan yleistä toiminta-avustusta, sekä myös kohdeavustuksia seuraaviin tarkoituksiin:

  • vähävaraisten perheiden 7-17 vuotiaiden lasten ja nuorten tukeminen (Liikuntatuki)
  • säännöllinen alle 18-vuotiaille tarkoitettu ohjattu toiminta
  • toimitsija-, valmentaja- ja ohjaajakoulutus
  • liikuntapaikkojen kunnossapito
  • liikuntapaikkojen ja -alueiden vuokrat
  • liikuntapaikkojen rakentaminen ja suunnistuskarttojen valmistaminen
  • liikuntapaikkojen kiinteistöveroavustus

Parhaiden urheilijoiden palkitseminen

Sipoon kunta palkitsee menestyneitä sipoolaisia urheilijoita kerran vuodessa tammi-helmikuussa järjestettävässä palkitsemistilaisuudessa. Palkinnon saajan (urheilija/joukkue) tulee olla kirjoilla Sipoossa, kun palkitsemiseen johtanut suoritus on tapahtunut.

Toimi näin

Yhdistykset voivat hakea avustuksia Timmi-avustushaun kautta maaliskuun aikana. Teethän rekisteröitymisen / käyttöoikeuksien laajennuksen hyvissä ajoin ennen viimeistä jättöpäivää.

Hakuaika päättyy 31.3. klo 23:59.

Yhdistykset voivat tehdä selvityksen liikuntatuen käyttämisestä Oma asiointi -palvelun kautta. Valitse "Vapaa-aika ja nuoret" ja sieltä "Selvitys liikuntatuen käyttämisestä".

Urheilijoiden palkitsemiseen ilmoitettavat tiedot täytetään marras-joulukuussa Oma asiointi -palvelussa. Valitse "Vapaa-aika ja nuoret" ja sieltä "Urheilijan palkitsemisen esitietolomake".

Kenelle ja millä ehdoin

Yhdistykset:

Ennen kun avustushakemuksen pääsee jättämään, pitää ohjelmaan rekisteröityä käyttäjäksi/ organisaation yhteyshenkilöksi.

Jos olet jo rekisteröitynyt käyttäjäksi Timmi- tilavarausohjelmaan täytyy käyttöoikeuksia laajentaa (Omat tiedot - Käyttöoikeuksien laajennus), että voi hallinnoida seuran / yhdistysten hakemusta.

Organisaation yhteyshenkilönä toimiminen vaatii pääkäyttäjän hyväksynnän käyttäjätunnuksille. Ennen hyväksyntää ei hakemusta voi täyttää.

Kun haet kohdeavustusta, valitse alakategoria Kohdeavustuksen alta, EI Toiminta-avustuksen alta.

Urheilijoiden palkitseminen:

SM-mitalin tai arvokkaampia mitaleja saavuttaneet huomioidaan. Asiasta tiedotetaan marras-joulukuussa, jolloin voit ilmoittaa urheilijan nimen, ansioluettelon sekä yhteystiedot.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kunnan tulee muun muassa tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.

Liikuntalaki https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150390