Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville lähiopetusta, kasvomaskisuositus laajenee 6.-luokille

Lukioissa osittaista etäopetusta

Sipoon lukiot siirtyvät maanantaista alkaen osittaiseen etäopetukseen, kun ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien lukiolaisten opetus järjestetään osittain lähiopetuksena. Muutoin lukiot jatkavat etäopetusta.

-Ylioppilaskirjoitukset ovat tärkeä kohta lukiolaisten opintojen jatkon ja tulevaisuuden osalta. Osittaisella lähiopetuksella pyritään tukemaan ja vahvistamaan opiskelijoiden valmistautumista kirjoituksiin, sivistysjohtaja Jukka Pietinen kertoo.

Penkinpainajaisia ja vanhojen tansseja ei vietetä vallitsevassa epidemiatilanteessa, vaan ne siirretään tulevaisuuteen.

Lasten harrastuksiin ei muutoksia

Kunta on arvioinut uudelleen myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia ja suosituksia. Kunta katsoo kuitenkin, ettei koronavirustilanne ole helpottanut Sipoossa siinä määrin, että suosituksia ja rajoituksia voitaisiin höllentää lasten ja nuorten osalta.

-Kannustamme lasten ja nuorten harrastusryhmiä järjestämään soveltaen toimintaa ulkona. Vaikka juuri sitä omaa lajia ei olisi mahdollista harrastaa ulkona, voi ryhmälle järjestää erilaisia muita harjoitteita ulkona, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Lasten ja nuorten, eli alle 20-vuotiaiden, ryhmäharrastuksia voidaan järjestää ulkotiloissa turvavälein, mutta ei sisätiloissa. Harrastuksissa tulee myös huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Myös kouluissa liikunnanopetus järjestetään edelleen lähtökohtaisesti ulkona, mutta sääolosuhteiden pakottaessa voidaan liikunnanopetusta järjestää sisällä huomioiden turvavälit, kasvomaskien käyttö ja käsihygienia. Kunta päätti myös täsmentää asiointia nuorisotiloissa. Pleissi ja Nuorkka ovat jatkossa avoinna yläkoululaisten lisäksi myös alakoululaisille. Nuorisotiloissa asioivilta edellytetään kasvomaskin käyttöä iästä riippumatta.

Kasvomaskisuositus laajenee 6. vuosiluokan oppilaisiin

Kasvomaskisuositus laajenee Sipoossa tänään (15.1.2021) 6. vuosiluokan oppilaisiin. Kouluihin on toimitettu riittävästi kasvomaskeja, ja asiasta on ohjeistettu oppilaita ja huoltajia suoraan jo aiemmin tällä viikolla. Maskia suositellaan käyttämään koulussa, ellei oppilaalla ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Suosituksen laajenemisen taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemä päivitys maskisuositukseen. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Maskisuositus koskee Sipoossa koko oppilasryhmää niissä opetusryhmissä, joissa on 6. luokan oppilaiden lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita.

Peruskoulujen oppilaat saavat kertakäyttömaskit käyttöön kouluilta kunnan kustantamana. Halutessaan oppilaat saavat käyttää myös omia maskeja.

 

 

Viimeksi muokattu 15.01.2021