Vielä ei ole aika höllätä turvaväleistä, käsihygieniasta tai kasvomaskien käytöstä Sipoossa

-Nautitaan kesästä, mutta tehdään se turvallisesti. Kesä antaa loistavat puitteet tavata läheisiä ja ystäviä ulkotiloissa turvavälein. Viime päivien tartuntamäärät Sipoossa osoittavat sen, että epidemia voi edelleen kääntyä myös huonompaan suuntaan. Lähikontakteja tulee edelleen välttää, kunnanjohtaja Mikael Grannas muistuttaa.

Muistutamme myös, että rokotettujenkin tulee huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä käyttää kasvomaskia etenkin julkisissa sisätiloissa, kunnes rokotusten kautta on ehditty saavuttaa luotettava laumasuoja ja tartuntojen määrä koko maassa on laskenut lähes olemattomiin.

-Erityisesti joidenkin koronavirusvarianttien kohdalla on havaittu Suomessakin, ettei kaksikaan rokoteannosta suojaa täysin tartunnalta. Vaikka rokotettu onkin suojattu hyvin vakavalta tautimuodolta, ei rokotus estä tartuntoja kokonaan. Siksi on tärkeää noudattaa varotoimia etenkin, kun tapaa rokottamattomia ihmisiä ja suojata heitä mahdolliselta tartunnalta, Grannas sanoo.

Sipoon kunnan poikkeusolojen johtoryhmä on todennut, että kesäkuun alun epidemiatilanne ei nyt mahdollista merkittäviä helpotuksia rajoituksiin Sipoossa. Ainoana muutoksena vallitseviin rajoituksiin avataan tiistaista 15.6. alkaen omatoimikirjasto, eli Söderkullan kirjaston omatoimikäyttö. Epidemiatilannetta seurataan ja rajoituksia puretaan asteittain lisää, kun epidemiatilanne sen mahdollistaa taas.

Linkit:

Sipoo.fi: Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset
THL: Rokotuksen jälkeen

 

Viimeksi muokattu 11.06.2021