Toisen koronarokoteannoksen voi nyt ottaa Sipoossa jo 6 viikon päästä ensimmäisestä annoksesta

Aiemmin varattua tehosterokotusaikaa voi aikaistaa halutessaan nyt heti netissä HUS:in Vihta-palvelussa, ja Sipoon walk-in-vastaanotoilla voi ottaa tehosterokotteen ilman ajanvarausta, jos ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua 6 viikkoa.

Rokoteajan siirtäminen nettipalvelussa on mahdollista aina kerrallaan 1-2 viikon päähän edellyttäen, että aikoja on saatavilla. Viime viikkoina aikoja on ollut hyvin saatavissa Sipoossa. Uusien aikojen avaaminen tehdään aina sitä mukaa kuin tieto rokoteannosten saatavuudesta sen mahdollistaa. Tästä syystä uutta aikaa ei voi varata tai jo varattua aikaa siirtää pidemmälle kuin 1-2 viikon päähän.

Ajan siirtäminen onnistuu Vihta-palvelussa seuraamalla ajanvarauksen vahvistamisviestin mukana tullutta ohjeistusta. Siirtääksesi varattua aikaa, tarvitset joko varauksen mukana toimitetun varausavaimen tai vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos rokoteajan siirtäminen ei onnistu internetissä, voi ajan siirtämistä pyytää myös puhelimitse 09 2353 6001 ma-pe klo 9-15. Huomioithan, että puhelinpalvelussa voi paikoin olla ruuhkaa.

Kolmannesta annoksesta odotetaan päätöksiä

THL on myös ehdottanut kolmatta koronarokoteannosta rajatuille ryhmille. Kolmannen rokoteannoksen osalta kunta odottaa valtakunnallista päätöstä, ohjeistuksia ja aikataulua aloittamiselle. THL ehdottaa kolmatta annosta niille, joiden immuunipuolustuksen katsotaan olevan heikentynyt ja niille, jotka ehtivät saada alkuvuodesta koronarokotuksen rokotusjärjestyksen kärkipäässä 3–4 viikon annosvälillä.

-Näitä 3-4 viikon annosvälillä rokotteen saaneita on Sipoossa hyvin vähän. Sen osalta odotamme vielä tarkempaa ohjeistusta, ketkä lasketaan immuunipuolustukseltaan heikentyneiksi. Arviomme on, että kolmannen rokoteannoksen antaminen ei vielä tässä vaiheessa koske kovin montaa sipoolaista, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Linkit:

Etusivu – Koronarokotusaika.fi (ensimmäisen koronarokotusajan varaaminen)

HUS — Tervetuloa (vihta.com) (koronarokotusajan vaihtaminen)

Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

Oma Kanta-sivut

Lomake: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

 

Viimeksi muokattu 06.09.2021