Sipoon kunta jatkaa tiukennettuja koronavirusrajoituksia ja suosituksia tammikuulle

-Koronavirus jatkaa leviämistään, eikä epidemiatilanne ole helpottanut sillä tavoin, että rajoituksia voitaisiin alkaa vielä purkaa. Kunta jatkaa nykyisiä rajoituksia ja suosituksia tällä tietoa loppiaiseen saakka. Epidemiatilannetta seurataan tarkasti ja sen mukaan rajoituksia voidaan joutua muuttamaan, kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa siis esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa 10. tammikuuta asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 10.1.2021 asti. Kunnan julkiset sisätilat pidetään suljettuna nuorisotiloja lukuun ottamatta 10.1.2021 asti.

Kouluissa kevätlukukausi aloitetaan noudattamalla tämänhetkisiä rajoituksia, ellei joululoman aikana tule tiukennuksia. Koulujen osalta rajoitusten mahdollisesta purkamisesta päätetään kevätlukukauden käynnistymisen jälkeen. Lukiot ja toiseen asteen oppilaitokset jatkavat siis etäopetuksessa 10.1.2021 saakka. Yläkouluissa jatketaan Sipoossa toistaiseksi lähiopetusta kasvomaskisuositus ja hygieniaohjeet huomioiden.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuita. Lisäksi saat tietoa alueellisista ja valtakunnallisista suosituksista ja rajoituksista HUSin verkkosivuilta, Valtioneuvoston verkkosivuilta ja aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Myös yksityisten toimijoiden suositellaan sulkevan liikunnan ja vapaa-ajan tilat

Kunta suosittelee edelleen, että myös yksityiset toimijat, kuten yritykset, sulkisivat yleisölle tai asiakkaille avoimet liikunnan ja vapaa-ajan sisätilansa sekä noudattaisivat ryhmäharrastuksia koskevia suosituksia.

Ryhmäharrastusten suosituksia yhdenmukaistettiin

Kunta päätti yhdenmukaistaa ryhmäharrastuksia koskevia suosituksiaan muiden kuntien suosituksien kanssa siten, että aikuisten ryhmäharrastuksiksi lasketaan yli 20-vuotiaiden harrastukset. Aikuisten ryhmäharrastukset suositellaan keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa 10.1.2021 saakka.

Lasten ja nuorten, eli alle 20-vuotiaiden, ryhmäharrastuksia voi järjestää ulkona turvavälein, mutta ei sisätiloissa. Urheilusuorituksen aikana ei tarvitse käyttää kasvomaskia, jos siinä voi välttää lähikontaktin. Sen sijaan yläkouluikäisten ja sitä vanhempien tulisi käyttää kasvomaskia harrastuksissa muutoin kuin urheilusuorituksen aikana.

Tartuntoja enemmän myös keski-ikäisillä

Sipoolaisilla on todettu tähän mennessä kaiken kaikkiaan 161 tartuntaa. Sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko kertoo, että tartuntoja on viime viikkoina todettu nuorten ja nuorten aikuisten lisäksi enemmän myös keski-ikäisillä kuntalaisilla.

-Tartuntojen siirtyminen keski-ikäisiin ja sitä vanhempiin ikäryhmiin, tarkoittaa valitettavasti usein myös voimakkaampaa ja pitempiaikaista oireilua kuin nuorilla sairastuneilla, Kokko sanoo.

Vietä joulua pienessä piirissä

Joulua suositellaan viettämään mahdollisimman pienissä ryhmissä ja mieluiten kotona läheisimpien ihmisten kanssa. Tartuntariskiä voi pienentää välttämällä sosiaalisia kontakteja ennen pyhiä.

Voit lukea lisää turvallisesta joulun juhlimisesta THL:n verkkosivuilta tästä linkistä.

Hakeudu testiin

Pyydämme sipoolaisia edelleen hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

 

 

Viimeksi muokattu 15.12.2020