Sipoo jatkaa useimpia koronavirusrajoituksia huhtikuun loppuun – Lukiot etäopetuksessa pääsiäiseen, myös yläkouluissa etäopetusta varaudutaan jatkamaan

-Rajoitusten jatkamisen syynä on tartuntatilanne. Sipoossa on ollut runsaasti tartuntoja viime viikkoina. Koronatilanne on edelleen vaikea ja yhä isompaan osaan tartunnoista liittyy epäily herkemmin tarttuvasta virusmuunnoksesta, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Kunta on päättänyt jatkaa lukioiden etäopetusta pääsiäiseen saakka. Sipoo varautuu myös jatkamaan perusopetuksen luokka-asteiden 7.-9. etäopetusta, mutta opetuksen järjestämisestä odotetaan kuitenkin vielä valtion linjauksia ja päätös asiasta tehdään sen jälkeen.

Muita tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia jatketaan huhtikuun loppuun. Jos epidemiatilanne sitä vaatii, kunta arvioi rajoituksia ja suosituksia uudelleen. Sipoon opisto järjestää edelleen etäopetusta siltä osin kuin opetusta on järkevää järjestää etänä. Kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi pysyvät suljettuna 30.4. saakka.

Kirjastoissa saa 30.4.2021 asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Yli 12-vuotiaiden (2007 syntyneet ja sitä vanhemmat) ryhmäharrastuksia suositellaan edelleen keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa. 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien (vuonna 2008 syntyneet ja nuoremmat) harrastustoimintaa voi järjestää erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen ja ilman lähikontakteja kunnan hallinnoimissa tiloissa. Aluehallintoviraston määräys lähikontaktien välttämisestä on voimassa tällä hetkellä ainakin 14.4. saakka. Yhdistyksiä, yrityksiä, seuroja ja muita harrastusten ja vapaa-ajan palveluiden järjestäjiä pyydämme seuraamaan aluehallintoviraston ohjeistuksia ja määräyksiä niin lähikontakteista kuin tilojen sulkemisista toiminnassaan.

Kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet huhtikuun loppuun saakka ja kehottaa myös muita järjestäjiä noudattamaan aluehallintoviraston määräyksiä yleisötilaisuuksista. Myöskään yksityistilaisuuksia, kuten perhetapahtumia, ei suositella järjestettävän ollenkaan. Pyydämme välttämään myös alle kuuden hengen tapaamisia, ellei niitä ole aivan pakko järjestää.

-Kaikkia lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä, kannattaa nyt pyrkiä vähentämään, Grannas sanoo.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuilta.

 

Viimeksi muokattu 19.03.2021