Sipoo jatkaa koronavirusrajoituksia maaliskuun loppuun

-Tartuntamäärät ovat jatkaneet nousua Uudellamaalla ja Sipoossa. Nyt olemme tartuntamäärissä samanlaisessa tilanteessa kuin marras-joulukuun tartuntahuipun aikaan. Samaan aikaan virusmuunnokset lisäävät tilanteen vakavuutta, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Kunta on päättänyt jatkaa kaikkia tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia maaliskuun loppuun saakka. Jos epidemiatilanne sitä vaatii, kunta arvioi rajoituksia ja suosituksia uudelleen.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa maaliskuun loppuun asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Aikuisten ryhmäharrastuksia suositellaan edelleen keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa. Alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa voi järjestää rajatusti ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lukiot jatkavat viime viikolla alkanutta vuorotteluopetusta. Sipoon opisto järjestää etäopetusta siltä osin kuin opetusta on järkevää järjestää etänä aiemmin sovittujen poikkeusten lisäksi. Kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi pidetään avoinna, mutta nuorisotiloissa asioivilta edellytetään kasvomaskin käyttöä iästä riippumatta.

Kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet maaliskuun loppuun ja kehottaa myös muita järjestäjiä noudattamaan aluehallintoviraston määräyksiä yleisötilaisuuksista. Myöskään yksityistilaisuuksia, kuten perhetapahtumia, ei suositella järjestettävän.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuilta.

 

Viimeksi muokattu 16.02.2021