Sipoo avaa Monitoimihallin kuntosalin rajoitetusti aikuisille 17.5. alkaen

Monitoimihallin kuntosali avataan rajoitetusti myös aikuisten käyttöön 17.5. alkaen. Salilla saa olla kerrallaan enintään kymmenen henkilöä ja sali on avoinna arkisin klo 14−20. Enimmäishenkilömäärä varmistetaan ennakkovarauksin. Käyttöön tulee varausjärjestelmä, josta voi varata kerrallaan paikan salille tunniksi. Salia käyttäessä tulee pitää vähintään kahden metrin turvaväli muihin käyttäjiin. Liikuntapalvelut tiedottaa tarkemmin varausjärjestelmästä ja salin käytöstä ennen kuntosalin rajoitettua avaamista aikuisille.

Lisäksi kaksi koronarokoteannosta saaneet pääsevät käyttämään ikääntyneiden kuntosalivuoroja. Niin kutsuttu Seniorisali on 60 vuotta täyttäneiden ja kaksi rokoteannosta saaneiden käytettävissä tiistaisin ja torstaisin kello 8.30-11.00.

Kaksi rokoteannosta saaneiden ryhmätoimintaa voidaan käynnistää myös 17.5. alkaen. Kunnan liikuntapalveluiden osalta kevään kausi on jo ohi, mutta ikääntyneille on suunnitteilla lisätarjontaa ulos muutamiksi viikoiksi. Liikuntapalvelut tiedottaa tästä lisätarjonnasta tarkemmin lähiaikoina.

Samalla 17.5. alkaen avataan käyttöön liikuntatilojen pesu- ja pukutilojen käyttö niille, joille kyseisten liikuntatilojen käyttö on muutoinkin sallittu. Peseytymis- ja pukuhuonetiloissa on huolehdittava turvaväleistä, väljyydestä (enintään 6-10 ihmistä kerralla riippuen tilan koosta) ja käytettävä kasvomaskeja muutoin kuin peseytyessä.

Kunnan hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa aikuisten (2000 syntyneet ja sitä vanhemmat) ryhmäharrastukset on edelleen keskeytetty. Aikuisten harrastuksia koskevia rajoituksia saattaa olla mahdollista purkaa osittain lisää toukokuun loppupuolella. Kunta tarkastelee tilannetta niiden osalta myöhemmin toukokuussa epidemiatilanteen valossa. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestäminen sisä- ja ulkotiloissa on avattu jo 3. toukokuuta alkaen.

Epidemiatilanne on mahdollistanut, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetettuja rajoituksia ja suosituksia on voitu alkaa purkaa asteittain Sipoossa.  Jos epidemiatilanne rauhoittuu edelleen, voidaan rajoituksia purkaa lisää vaiheittain loppukevään ja alkukesän aikana.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuilta tästä linkistä.

 

Viimeksi muokattu 10.08.2021