Saarten asuttavuusanalyysi valmis kommentoitavaksi

– Syksyllä järjestämme asukasillan, jossa keskustellaan saariston tulevaisuudesta ja kehittämismahdollisuuksista asuttavuusanalyysin tulosten valossa, kertoo saaristovaltuuskunnan puheenjohtaja Gunilla Holmberg.

Neljäntenä kuntana maassamme Sipoo on saanut valmiiksi saarten asuttavuusraporttinsa. Sipoon kunta osallistuu Åbo Akademin Saaristoinstituutin vetämään kansalliseen asuttavuus-hankkeeseen vuosina 2022–2023.

Sipoon saaristovaltuuskunta on laatinut saarten asuttavuusanalyysin, jossa saaristo on jaettu kahteen alueeseen: länsi- ja keskiosat (saaret ilman kiinteää tieyhteyttä) ja itäosa (saaret, joilla on siltayhteys). Asuttavuusanalyysit on tarkoitettu käytettäviksi työkaluina elinvoimaisten ja kestävien saaristoyhteisöjen luomiseen.

Saarten asuttavuus ja elinvoima Sipoon saaristossa -raportti on nähtävillä 1.7.–31.8.2023 asiakaspalvelussa SipooInfo:ssa Nikkilässä (Pohjoinen Koulutie 2) ja Söderkullassa (Amiraalintie 2) sekä kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.sipoo.fi/saaristo . Myös Gumboon Kioskissa, Gumbostrandissa voi tutustua raporttiin.

Kommentit voi toimittaa kirjallisesti osoitteeseen Sipoon kunta, Kirjaamo, PL 7, 04131 Sipoo tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sipoo.fi elokuun loppuun mennessä.

Saaristovaltuuskunta käsittelee palautteet ja loppuraportti julkaistaan kunnan verkkosivuilla syksyn aikana.

 

Viimeksi muokattu 27.06.2023