Päiväkoti Pikkusydämen pihan laajennus ja Nikkilän Keskuspuiston puistoaukion rakennusurakka on alkamassa

Nikkilän kulttuuri- ja sivistyskeskuksen ja Nikkilän keskuspuiston alueella alkaa rakennusurakka puretun C-rakennuksen tyhjällä tontilla. Rakentamisen tarkoituksena on laajentaa ja monipuolistaa päiväkoti Pikkusydämen piha-aluetta sekä lisätä alueelle uusia leikkivälineitä ja auringonsuojia. Lisäksi Nikkilän Keskuspuiston puistoaukion on tarkoituksena toimia uudenlaisena viihtyisyyttä lisäävänä tapaamispaikkana sipoolaisille. Rakennusurakka alkaa kesäkuussa 2024, ja sen on suunniteltu valmistuvan syksyn 2024 aikana. Alueen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Gylling Oy.

Päiväkoti Pikkusydämen pihan laajennus

Päiväkoti Pikkusydämen piha-alue laajenee kohti Nikkilän Sydämen sivistyskeskusta. Laajennusosa toteutetaan uutena leikkialueena sekä loivana lapsiystävällisenä rinteenä. Kumpareen päälle rakennetaan kulkemiseen tarkoitettu tasanne. Tasanne valaistaan ja sen päälle istutetaan puustoa.

Lisäksi päiväkodin piha-alueelle on suunniteltu uusia keinuja, maatrampoliineja sekä erilaisia tasapaino- ja leikkivälineitä. Pihalle asennetaan myös useita auringonsuojia. Tarkoituksen on kunnostaan ja tarvittaessa uusia huonoon kuntoon menneitä puita ja nurmialueita.

Päiväkoti Pikkusydämen pihatyöt tullaan toteuttamaan siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa päiväkodin arkeen. Suurin osa rakennustöistä tehdään heinäkuun aikana, kun päiväkoti on kiinni.

Nikkilän keskuspuiston puistoaukio

Uuden Nikkilän keskuspuiston puistoaukion on tarkoituksena toimia tapaamis- ja ajanviettopaikkana. Alue yhdistää Nikkilän Sydämen piha-alueen ja päiväkoti Pikkusydämen väliin jäävän alueen yhdeksi viihtyisäksi kokonaisuudeksi.

Puistoaukiolle rakennetaan oleskelualueena toimiva loiva rinne, jonka toiselle puolelle jää päiväkodin piha-alue. Julkinen ja kaikille avoin aukio erotetaan päiväkodin pihasta tukevalla puisella aidalla. Alueelle tulee penkkejä ja sateelta suojattua oleskelutilaa sekä erilaisia istuksia sekä pyöräkatos.

Työmaa-alue aidataan ennen rakentamisen alkamista

Rakennusurakan alkaessa työmaa tullaan aitaamaan. Työmaa-alue tulee ylettymään Nikkilän Sydämeen päin siten, että osa kevyen liikenteen kulkuyhteyksistä tullaan sulkemaan. Työmaaliikenne on ohjattu kulkemaan Isolta Kylätieltä Opistotalon sekä Nikkilän Sydämen välistä Eteläistä koulupolkua pitkin.

Päiväkoti Pikkusydämen laajennuksen ja Nikkilän keskuspuiston puistoaukion urakoitsijan valinnasta on päätetty teknisen valiokunnan kokouksessa 21.5.2024. Päiväkoti Pikkusydämen pihan laajennuksen viher- ja rakennusurakoitsijana toimii Artkivi Oy. Nikkilän keskuspuiston puistoaukion viherurakoitsijana toimii Autio Oy Infrapalvelut sekä rakennusurakoitsijana Ralf Ajalin Oy. Lisäksi kummassakin rakennusurakassa toimii sähköurakoitsijana Jeti-Sähkö Oy.

Pääset tutustumaan Päiväkoti Pikkusydämen pihan laajennuksen ja Nikkilän Keskuspuiston puistoaukion rakennushankkeeseen tästä linkistä.

Viimeksi muokattu 13.06.2024